StoryEditorOCM
Panoramaizborno valentinovo

Ni političke pobjede nema bez ljubavi, snimke Emmanuela i Brigitte Macron koji se grle i drže za ruke, to najbolje dokazuju

Piše PSD
24. travnja 2022. - 22:50

Na izborima sve vrvi od teških riječi, sučeljavanja, samohvaljenja i optužbi, kao i od napornog rada na terenu. Tako je manje - više svugdje pa je tako bilo i na aktualnim predsjedničkim izborima u Francuskoj.

image

Šapat ili poljubac, to je pitanje

Ludovic Marin/AFP

S konkurentom se nadmeće, polemizira, traže mu se loše strane i sve što treba da bi se pobijedilo. Pokazivanje ljubavi uglavnom je rezervirano za voljenu domovinu i biračko tijelo.

image

Macronov poljubac Francuskoj

Ludovic Marin/AFP

Pobjednici u euforiji također misle na voljenu zemlju kojoj će navodno služiti, a partneri se tu često i ne pojave ili su u debeloj sjeni. Takav slučaj, međutim, nije s Emmanuelom Macronom i njegovom suprugom Brigitte Macron.

image

Emmanuel i Brigitte Macron, radost sa stilom

Thomas Coex/AFP

Oni su se u zasluženoj pobjedničkoj euforiji držali za ruke, grlili, došaptavali, a možda i poljubili. Ipak je to Francuska.

image

Emmanuel i Brigitte Macron, prvi par Francuske

Bertrand Guay/AFP

Naravno u svemu su pokazali i dobru dozu francuskoga stila i elegancije, bez patetike i prevelikog izlaganja privatnosti. I nije to bila slika za birače, izbori su gotovi.

image

Jedno od ozbiljnijih lica Brigitte, svjesne koliko će politika opet vezati Emmanuela

Ludovic Marin/AFP

Uz takvu ljubav i podršku, lakše je pobijediti, Emmanuel i Brigitte Macron to dobru znaju. Oni koji misle da na tron vode samo krv, znoj, mržnja i suze imat će još nekoliko godina da to uvjernje preispitaju u opoziciji.

image

Francuska sadašnjost i budućnost

Ludovic Marin/AFP
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
02. prosinac 2022 13:16