StoryEditor
PanoramaPIŠI PROPALO

Nema cjepiva - nema ni Ultre: sve je izglednije da se najveći festival u Hrvatskoj neće održati ni ove godine. Evo što kaže organizator

Piše PSD
3. travnja 2021. - 15:15
Zvonimir Barišin/Cropix

Iako na stranicama Ultre i dalje stoji da će se održati od 9. do 11. srpnja 2021. godine, sve je izvjesnije da festivala neće biti. Ultra je odgođena i prošle godine, a i ove je očito sigurno da na ulicama Splita nećemo gledati partijanere.

image
ULTRA

No, u nekim zemljama, poput Izraela primjerice, već se naveliko partija. Odgađanje ljetnih događaja prije svega treba gledati u svjetlu loše organizacije cijepljenja, te nesnalaženja Europske unije, ali i hrvatske države. 

Najveću procijepljenost imaju Izrael, SAD, Velike Britanija, Srbija, Mađarska, dok je Hrvatska na začelju liste. I dok se to ne promijeni nema ni Ultre.

image
Božidar Vukičević/Cropix

Tijekom priprema za Ultru angažiraju se stotine vanjskih suradnika, a oni već neko vrijeme govore da ih nitko nije zvao, stoga opravdano zaključuju da ništa od Ultre 2021. godine.

Joe Bašić, alfa i omega hrvatske Ultre, za 'Slobodnu' kaže:

- Situacija nije dobra, ali ja vam još ništa službeno ne mogu reći, mi smo prošle godine tek u svibnju dobili obavijest da neće biti moguće organizirati Ultru. Takvu obavijest čekamo i ove godine. Industrija ovakvog tipa zabave je trenutno stala u cijelom svijetu. Vjerujem da će, kada se situacija napokon normalizira, ljudi itekako biti željni putovanja, te će Hrvatska biti opet puna turista - diplomatično će Bašić.

image
Nikola Vilić/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. svibanj 2021 04:40