StoryEditorOCM
Panorama‘Nakon ljeta‘

Nakon premijere u Sarajevu, novi film oskarovca kreće na mini-turneju po Dalmaciji: snimao se na otoku Prviću

Piše Marko Njegić
4. rujna 2024. - 07:00
Ekipa filma ‘Nakon ljeta‘ redatelja Danisa Tanovića na crvenom tepihu Sarajevo Film FestivalaAntonio Balic/Cropix

Nakon svjetske premijere na festivalu u Sarajevu, novi film oskarovca Danisa Tanovića "Nakon ljeta" imat će pretpremijernu mini-turneju po dalmatinskim ljetnim kinima prije redovne kinodistribucije početkom listopada.

U srijedu 4. rujna "Nakon ljeta" se prikazuje u Splitu, dan poslije je u Šibeniku na Tvrđavi Barone, a tri i četiri dana kasnije projekcije će biti u Supetru i Hvaru u tamošnjim ljetnim kinima.

Tanović će osobno predstaviti film u splitskom jetnom kinu "Bačvice" film zajedno sa scenaristicom i glumicom Anjom Matković, koscenaristom Nikolom Kuprešaninom, producentima Lanom Matić i Borisom T. Matićem te glumcima Uliksom Fehmiuom, Goranom Navojcem i Marijom Škaričić

Tajming za projekcije filma "Nakon ljeta" je idealan. Posrijedi je melankolična komična drama mediteranskog okusa koja se snimala na otoku Prviću. Priča filma odvija se baš na kraju ljetne sezone, kad Zagrepčanka dolazi na otok riješiti pitanje obiteljskog nasljedstva i tamo neočekivano pronađe romansu, a mogla bi i pronaći samu sebe.

image

Glumica Anja Matković

Antonio Balic/Cropix

Međunarodno proslavljeni bosanskohercegovački redatelj Tanović poznatiji je po dramama ("Ničija zemlja", "Epizoda u životu berača željeza", "Smrt u Sarajevu"), ali u zadnje vrijeme se okrenuo nešto lakšim filmovima, počevši s "Deset u pola". 

"Nakon ljeta" u redovnu kinodistribuciju kreće početkom jeseni, točnije 3. listopada.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. rujan 2024 12:25