StoryEditorOCM
PanoramaESCALE A SETE

Na pomorskom festivalu na jugu Francuske zavijorila i Hajdukova zastava

Piše Ljubica Vuko
30. ožujka 2024. - 22:22

Festival "Escale à Sète" u francuskom gradu Sete organizira se svake dvije godine u uskrsnom tjednu, posjeti ga oko 400.000 ljudi iz cijele Europe. Brojni posjetitelji mogu razgledati velike jedrenjake i druge tradicijske brodove, stjecati nova znanja o pomorskoj baštini i vještinama vezanim uz more i brodove, uživati u tradicionalnoj kuhinji, te pjesmi i plesu na svakom koraku.

Tradicionalno se na festivalu održava i defile svih sudionika. Tako su i ove subote ulicama ove najveće ribarske luke na Mediteranu prodefilirali predstavnici zemalja sudionica festivala odjeveni u svoje narodne nošnje ili druge povijesne odore. Mnogi od njih su brojne posjetitelje festivala uveseljavali glazbom i plesom.

Hrvatsku ove godine predstavljaju Udruga za očuvanje hrvatske maritimne baštine "Cronaves" iz Splita, Udruga "Palagruza" iz Komiže, UNESCO Geopark Viški arhipelag, Alternatura putnička agencija d.o.o. i klapa Gabine iz Kaštela, te Interpretacijski centar DUBoak iz Malinske na otoku Krku. Svi oni sudjelovali su u defileu, a Komižani su na jugu Francuske zavijorili i Hajdukovu zastavu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. svibanj 2024 08:05