StoryEditorOCM
Panoramanema kad hoćete!

Muškarcu dozlogrdilo što mu susjedi stalno roštiljaju pa ih je tužio. Sud je odlučio ljubitelje roštilja dovesti u red

Piše Vijesti SD
14. ožujka 2023. - 15:25

Zemaljski sud u Münchenu je donio presudu u korist 75-godišnjeg Heinza J., koji je tužio svoje susjede jer su godinama roštiljali, a on je godinama patio od dima i neugodnih mirisa, javlja Fenix magazin.

– Jedan moj susjed je roštiljao gotovo svaki dan kad je bilo lijepo vrijeme. To mi smrdi. Dim s električnog roštilja ulazi u stan. Bilo mi je nepodnošljivo pa sam podnio tužbu, kaže umirovljenik iz Bad Tölza.

Slučaj se najprije našao pred Zemaljskim sudom u Wolfratshausenu, a starac nije uspio dobiti pa je susjede ponovno tužio, ovaj put na Zemaljskom sudu u Münchenu koji je presudio u njegovu korist i složio se s umirovljenikom.

Prema odluci suda, susjedi smiju roštiljati samo jednom tjedno, a ako to ne budu poštovali, dobit će visoku novčanu kaznu.

U presudi od 2. ožujka stoji kako se susjed Heinza J. mora suzdržati od roštiljanja dva uzastopna dana vikendom (subota i nedjelja) ili dvije uzastopne nedjelje i praznike te ukupno više od četiri puta mjesečno.

Sud čak prijeti novčanom kaznom do 250.000 eura ako se susjed ne pridržava sudske odluke, te do šest mjeseci zatvora u slučaju da prekrši sudsku odluku a ne može platiti kaznu.

– Zadovoljan sam presudom, jer oni roštiljaju već godinama, a ja to više ne mogu podnijeti, zadovoljan je Heinz J, prenosi Fenix magazin.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
10. lipanj 2023 22:12