StoryEditor
Panoramadopisnim putem

Meghan Markle ulazi u povijest kao prva članica britanske kraljevske obitelji koja je glasala na američkim izborima, izvori tvrde da je jedva dočekala

Piše M. Č.
4. studenog 2020. - 21:21

Meghan Markle je odmah na početku iskoristila mogućnost dopisnog glasanja poštom na ovogodišnjim američkim predsjedničkim izborima i potom s nestrpljenjem, kao i milijuni Amerikanaca, čekala rezultate u svom 14,6 milijuna dolara vrijednom kalifornijskom domu u koji se početkom ljeta uselila sa suprugom, princom Harryjem, i sinčićem Archiejem.

Otkrili su to New York Postu izvori bliski paru koji je ovog proljeća napustio britansku kraljevsku obitelj, tvrdeći kako je Amerikanka Meghan jedva čekala glasati.

Ta se informacija pojavila samo nekoliko tjedana nakon što su Harry i Meghan izazvali lavinu kritika kad su se izjavama i pozivima na glasanje „upleli” u američke izbore kršeći stoljećima dugu tradiciju koja od članova kraljevske obitelji traži da ostanu politički neutralni u svakoj situaciji.

Ne treba sumnjati da je Meghan glasala za Joea Bidena jer su njihove izjave bile slabo prikrivena podrška demokratskom kandidatu.

Harry bez prava glasa

Harry nije imao pravo glasati na ovim izborima jer nije američki državljanin, ali izvor New York Posta tvrdi da Meghan, koja posljednjih mjeseci jasno pokazuje političke ambicije, ne bi dopustila da joj bilo što stane na put i da bi glasala na predsjedničkim izborima i da su ona i Harry ostali živjeti u Velikoj Britaniji ili bilo gdje drugdje.

Premda više nije u krugu starijih članova kraljevske obitelji, na dužnosti koje su se ona i Harry odrekli početkom ove godine, ona je prva osoba u tako bliskoj vezi s britanskom monarhijom koja je u modernoj povijesti glasala na američkim izborima.

Meghan je, tvrdi se, bila jako frustrirana zbog nemogućnosti političkog angažmana dok je bila starija članica kraljevske obitelji i jedva je čekala iskoristiti prednosti „slobode” kako bi sa svijetom podijelila svoja politička razmišljanja.

Njezine i Harryjeve izjave o predsjedničkim izborima, izrečene u poruci koju su snimili u vrtu svoje kuće u Santa Barbari za potrebe proglašenja sto najutjecajnijih osoba u izboru magazina Time, izazvale su brojne zahtjeve da se Harryju i Meghan oduzmu sve kraljevske titule i potpuno raskinu njihove veze s monarhijom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Izdvojeno

27. siječanj 2021 14:36