StoryEditorOCM
Panorama‘hladan tuš‘

Među svjetskim hit destinacijama koje su razočarale posjetitelje našao se i jedan hrvatski biser. Zanimljivo što je zasmetalo nezadovoljnom turistu: ‘Bio sam zarobljen‘

7. lipnja 2022. - 14:01

Putovanja su jedan od privilegija koje ima čovjek i osim što nam proširuju vidike čine nas sretnijima, opuštenijima, ispunjenijima...

Međutim, ono što vidite u putnim oglasima nije uvijek ono što dobijete .

Zadivljujuće, razočaravajuće i gubljenje vremena – tako su se osjećali neki članovi iznimno popularne putničke zajednice nakon odlaska na neke od najpopularnijih svjetskih turističkih destinacija, objaviljeno je na boredpanda.

image
Jeffrey Groeneweg/Anp Via Afp

Mrtvo more, Dubai, Disneyland, Hollywood, Napulj, Egipat, slapovi Niagare.... nekima su bili razočaravajući iz više razloga. Neki su po nama opravdani, a neki ne.

- Egipat, sva ljepota i strahopoštovanje drevne civilizacije potpuno je zasjenjena koliko je moderna civilizacija apsolutno užasna, mišljenja je jedan turist.

Drugome se nije svidjela visoka cijena hrane u Diseny parku, a za Niagarine slapove su negativno komentirali to što se nalaze usred grada a ne u primjerice nekom zabačenom nacionalnom parku. Tako su oni to nekako zamišljali, a realnost je ispala drugačija.

image
Geoff Robins/Afp

- Napulj je bilo najgore mjesto koje sam posjetio. Bilo je zapušteno, prljavo i nesigurno. Nikad se ne bih vratio, komentirao je.

Na listi destinacija koje nisu ispunila očekivanja su se našla i naša Plitvička jezera.

- Nacionalni park Plitvice u Hrvatskoj bio je razočaranje. Očekivao sam zadivljujuće prirodno čudo i nadao se da će biti malo gužve na nasumično odabrani ponedjeljak u rujnu (ne špica sezone, niti vikend). Stvarnost: savršeno ugodan nacionalni park koji je bio potpuno prepun najnapornijih, vrištećih, sebičnih posjetitelja na svijetu.

Zapravo sam bio zarobljen na šetalištu i očajnički se šetao, samo pokušavajući pronaći prostor da vidim vodopade, objasnio je jedan nezadovoljni turist  zašto Plitvice nisu bile ono što je očekivao.

Autoru koji se požalio na Plitvice u komentarima su uzvratili:

- Turisti se žale na druge turiste - to je tako je originalno...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. ožujak 2023 11:39