Među 100 najboljih kužina na svijetu prema portalu Taste Atlas dalmatinska se našla na 14. mjestu. Najbolje jelo u Dalmaciji je, prema Taste Atlasu brudet, zatim fritule, a onda peka. Slijede dalmatinska pašticada, buzara, gradele, poljički soparnik, hobotnica ispod peke, janjetina s ražnja, crni rižot, slane srdele...
U konobi "Vinko" u Konjevratima najbolji je skradinski rižot na svijetu, ocjenjuje Taste Atlas. Također ta konoba poznata je i po odojku na ražnju. Konoba "Mate" u Pupnatu poznata je po rožati, dalmatinskoj pašticadi i janjetini s bižima. U Splitu "villa Spiza" također nudi odličnu janjetinu s bižima, a splitska konoba "Otprilike ovako" najpoznatija je po gregadi.
Istra se našla na 44. mjestu najboljih kužina na svijetu. Kao istarski specijaliteti navode se maneštra, fuži s tartufima, kroštule, istarska jota, fritaja sa šparogama... Slavonija i Baranja zauzele su 59. mjesto. Njihovi specijaliteti su sataraš, čobanac, fiš paprikaš, popara, šaran u rašljama, perkelt od soma... Zagorska kuhinja našla se na 69. mjestu. Njihovi specijaliteti su štrukli, krvavice, zagorski mlinci, purica s mlincima...