StoryEditorOCM
Panoramaglas iskustva

Medicinska sestra koja 20 godina ubrizgava botoks: Nemam pokrete mišića lica jer ih nisam dugo koristila

Piše mozaik sd
11. travnja 2023. - 16:42

O popularnim injekcijama botoksa kritički se piše dugo vremena. Tako su se nedavno mogli pročitati rezultati istraživanja provedenog na Sveučilištu Kalifornija koje je pokazalo da oni koji su primili anti-aging injekcije botoksa imaju poremećenu aktivnost u područjima mozga povezanim s emocijama. Odnosno, kako je prenijela Slobodna Dalmacija, da botoks ne mijenja samo izgled lica već može promijeniti i bitno područje u mozgu.

S druge strane, na društvenoj mreži TikTok pojavilo se svjedočenje osobe koja sama koristi botoks, i to dugih 20 godina. Riječ je o medicinskoj sestri iz Kalifornije Brendi Blay koja je svoja iskustva s botoksom objavila javno u vrlo gledanome videu.

"Botoks sam prestala koristiti u listopadu, tako da je gotovo nestao. Primijetili ste da nemam pokrete mišića jer ih nisam koristila tako dugo. Zapravo, sada obnavljam svoje mišiće", rekla je Brenda.

Ona se u videu namrštila, što je rezultiralo slabim pokretima mišića lica.

"Osjećam da se pokreti i bore počinju vraćati, ali ne potpuno. Samo uzimajte pauze od botoksa i bit će dobro. Ja povremeno uzimam pauze od injekcija kako bih održala mišiće aktivnima i zadržala punoću na čelu. Uzimala sam male doze botoksa svaka četiri mjeseca s pauzama svakih osam mjeseci. Nemojte koristiti botoks ako nemate bore u mirovanju. Nema potrebe", posve otvoreno rekla je medicinska sestra s dugim, 20-godišnjim stažem u uzimanju botoksa.

One koje zanima injektiranje botoksa moći će iz njenoga iskustva dobiti koristan savjet, a drugi će se moći informirati na drugačijim iskustvima. Kao i u svemu u životu, odluku svatko donosi sam.

image

Nedavno istraživanje provedeno na Sveučilištu Kalifornija pokazalo je da oni koji su primili anti-aging injekcije botoksa imaju poremećenu aktivnost u područjima mozga povezanim s emocijama (ilustracija)

Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. rujan 2023 03:16