StoryEditorOCM
Panorama‘kao iz horor filma‘

Maneken se pohvalio ‘turskim zubima‘ vrijednim ogromne cifre, a onda je počeo užas koji ga je koštao puno više

Piše MOZAIK SD
26. lipnja 2023. - 18:22

Maneken Jack James iz Manchestera želio je popraviti zube kako bi "bolje izgledao pred kamerama". Zubi su mu prije intervencije izgledali ovako.

image
Jack James/Swns/Swns/Profi/Jack James/swns/swns/profi

No kako si nije mogao priuštiti zahvat u Ujedinjenom Kraljevstvu, potrošio je 3000 funti (nešto manje od 3500 eura) na ljuskice u Istanbulu prošlog rujna. Isprva je bio zadovoljan rezultatima i pohvalio se da "dobro izgledaju". piše nova.rs.

No, problemi su iznenada počeli u svibnju, teško je čistio sa zubnim koncem, krvarile su mu desni i imao je užasan zadah. Tvrdi i da mu je počelo ‘gnojiti i curiti‘ u ustima. Hitan pregled kod stomatologa u Manchesteru potvrdio je da ima infekciju, u obliku apscesa - gnojne upale.

Stomatolog je također rekao da su mu zubi "u neredu" i da bi popravak koštao i do 20.000 funti.

– Kad su mi izvadili ljuskice, vidio sam da su mi toliko ogulili zube. Izgledao sam kao morski pas. Bilo je to kao iz horor filma", piše Daily Mail.

image
Jack James/Swns/Swns/Profi/Jack James/swns/swns/profi

James je kontaktirao kliniku u Turskoj za pomoć, no oni su, kako kaže, "bili nepokolebljivi da to nije njihova krivnja".

"Rekli su da ću morati ponovno platiti da to popravim", kaže James, koji je otkrio da je ista klinika ponudila "popraviti situaciju" za 4500 funti. Procjenjujući da je to četvrtina cijene koja se očekuje u Ujedinjenom Kraljevstvu, odlučio se ovog mjeseca vratiti u Istanbul kako bi skinuo svoje ljuskice.

– Izvadili su mi sve zube i apsces i stavili privremene zube. Bilo je potrebno nekoliko tjedana da infekcija nestane."

Zatim je dobio novi set, ali nakon samo nekoliko pranja dogodio se novi kiks.

Jedna od novih ljuskica - porculanska navlaka koja se naliježe na zube - već je ispala, ostavivši ga s rupom među zubima, a James sada upozorava druge da dobro istraže prije odlaska na liječenje zuba u inozemstvo.

"Osjećam se loše. Dođe mi da iščupam sve zube”, objašnjava.

image
Jack James/Swns/Swns/Profimedia/Jack James/swns/swns/profimedia

No, unatoč brojnim lošim iskustvima, trend "turskih zuba" ne gubi na popularnosti među Britancima, koje privlače jeftini letovi i znatno povoljnije cijene stomatoloških usluga. Jedan od najčešćih postupaka koji se nudi u Turskoj uključuje brušenje prirodnih zuba na "klinove" i zatim postavljanje krunica ili ljuskica, piše nova.rs.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 07:21