StoryEditorOCM
PanoramaBEOGRADSKI SUSRET

Lollobrigida o Titu: Primio me je toplo, moj bivši muž, koji je bio iz Jugoslavije, asistirao je kad su ga operirali

Piše Mozaik SD
17. siječnja 2023. - 07:30
‘Ispričao mi je da je prilikom jednog intervjua, kad su ga upitali prema kojoj talijanskoj političkoj ličnosti gaji najviše simpatija, odgovorio: prema Gini Lollobrigidi!”AFP

Jučer preminula talijanska filmska diva s velikom hollywoodskom karijerom, Gina Lollobrigida, tijekom svoje bogate karijere sretala je brojne slavne ličnosti i državnike, a između ostalih, 70-ih je došla u posjet Josipu Brozu Titu u njegovu rezidenciju u Beogradu.

Gina jem, naime, 1973. godine stigla na Filmski festival u Beograd, a tijekom boravka u prijestolnici bivše Jugoslavije u svojoj rezidenciji ugostio je i predsjednik Tito, poznat kao veliki poklonik glumačkih zvijezda i glamura.

image
-/Afp

U jednoj prigodi talijanska diva, koja je bila udana za slovenskog liječnika Milka Škofiča, osvrnula se na taj susret i ispričala:

"Predsjednika Tita upoznala sam 1973. godine. Bila sam pozvana u Beograd na filmski festival. Tom prilikom, na moje iznenađenje i veliko zadovoljstvo pozvana sam njemu u goste. Otišla sam s jednim prijateljem. Primio nas je s mnogo topline i simpatije. Sjetio se mene i mog bivšeg muža, koji je bio iz bivše Jugoslavije. Kad je za vrijeme rata Tito bio operiran, naime, moj bivši suprug bio je asistent profesora koji ga je operirao", kazala je.

Ona je istakla kako je s predsjednikom bivše Jugoslavije pričala o mnogočemu, a posebno ju je oduševila njegova ljubav prema fotografiji.

"Kako je Tito bio strastveni ljubitelj fotografije, naš razgovor je bio veoma živ. Između ostalog, ispričao mi je da je prilikom jednog intervjua, kad su ga upitali prema kojoj talijanskoj političkoj ličnosti gaji najviše simpatija, odgovorio: prema Gini Lollobrigidi!" - otkrila je uz osmijeh glumica.

Gina Lollobrigida je svog supruga Milka upoznala u Rimu, udala se za njega 1949. godine. Milko Škofič je u Rimu radio u uredu Međunarodne organizacije za izbjeglice.

Ostavio je medicinu kako bi joj postao menadžer, 1957. dobili su sina Andreu Milka Jr., a razveli su se 1971.

image

Gina Lollobrigida sa suprugom Milkom Škofičem i sinom Andreom Milkom Jr. 1958.

Luc Fournol/Photo12 Via Afp

Andrea Milko je 2015. pokrenuo prvi u nizu sudskih sporova protiv svoje majke i njezinog mlađahnog osobnog asistenta Andrea Piazzolle, kojeg je optužio da je potkrada i želi joj oteti bogatstvo.

U zahtjevu za zabranom raspolaganja majčinim imetkom, piše Gloria, naveo je da je Piazzola preuzeo upravljanje majčinom tvrtkom, prodavao njezine umjetnine i nekretnine, kupio si sportski automobil Ferrari, podizao novac s njenih računa... Ustvrdio je da njegova majka zbog svoje životne dobi ima iskrivljen osjećaj za realnost.

image
/Shutterstock

"Ne razumijem što to znači i ne zaslužujem svu ovu gnjavažu. Svoj novac valjda mogu potrošiti s kim god to želim i kako god to želim, a nakon svega imam pravo svoje posljednje godine proživjeti u miru", rekla je glumica i angažirala vlastitog odvjetnika koji se proslavio u sudskim procesima protiv mafijaške organizacije.

image
/Photo12 Via Afp

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. rujan 2023 06:52