StoryEditorOCM
Panoramahoror na odmoru

Ljetovanje iz noćne more, obitelj je došla na more, platili su luksuzni apartman. A tamo ih je dočekao pakao...

Piše MOZAIK SD
24. kolovoza 2024. - 12:35

Tročlana obitelj iz Essexa, jugoistočne Engleske tvrdi da je zaražena parazitskim crvima nakon boravka u luksuznom hotelu s pet zvjezdica na Karibima. Njihovo putovanje od 3.700 funti u Dominikansku Republiku brzo se pretvorilo u noćnu moru. Po hrani su im letjeli insketi i ptice. Hotel je navodno posluživao nedovoljno kuhano meso, a obitelj je primijetila i insekte u salatama.

Sarah Sigston (57), njezin suprug Jeremy (53) i njihova 25-godišnja kći Isabelle s nestrpljenjem su iščekivali odmor u Dominikanskoj Republici, no njihova dugoiščekivana avantura brzo se pretvorila u nezaboravno iskustvo. Boravili su u all-inclusive resortu Viva Dominicus Palace by Wyndham, koji su rezervirali putem TUI-ja,jedne od vodećih svjetskih turističkih tvrtki.

image
/P.a.

Po dolasku u hotel, obitelj je bila šokirana kada su zatekli sobu koja nije nimalo nalikovala onome što su vidjeli na fotografijama. Jedan od razloga zbog kojeg su odabrali taj resort  oznaka da je siguran za osobe s celijakijom, od koje Isabelle boluje.

Međutim, Isabelle je ubrzo nakon konzumacije burgera, za koji su joj tri različita člana osoblja tvrdila da ne sadrži gluten, postala bolesna. Obitelj je također prijavila kako su osmog dana svog boravka primijetili parazitske crve u svojim stolicama, što je zahtijevalo trodnevni tretman antibiotika po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo.

Unatoč problemima, obitelj je ostala do kraja svog putovanja i pokušala tražiti odštetu od TUI-ja, no njihov je zahtjev odbijen zbog navodnog nedostatka dokaza koji bi povezivali njihovu bolest s boravkom u hotelu, unatoč tome što su podijelili fotografije parazita.

Jeremy je kazao: „Moja supruga i ja putovali smo po jugoistočnoj Aziji, Maleziji, Indoneziji i nikada nismo imali problema, nismo se razboljeli niti smo donijeli bilo što natrag.”

Sarah, umjetnica po zanimanju, izjavila je kako su tri puta posjetili Dominikansku Republiku i imali „nevjerojatna“ iskustva, ali je njihov posljednji odmor bio „nevrijedan“ 3.783,16 funti koje su platili.

„Prve noći svi smo rekli ‘Bože moj’ jer to nije bilo ni blizu onome što smo očekivali“, rekla je Sarah. Prvi dan po dolasku zatekli su hladnu hranu, vrlo ograničene opcije za jelo, a bife je bio pun praznih posuda. Nedovoljno kuhano meso, insekti u salatama...

Obitelj je također doživjela neugodno iskustvo s vulgarnom, glasnom glazbom oko bazena, koja je neprestano svirala.

„Glazba oko bazena bila je nevjerojatno glasna, s psovkama, bilo je stvarno grozno“, izjavila je Sarah. „Ako bih imala malo dijete tamo, bila bih zgrožena, to je bilo doslovno zaglušujuće.“

Osim toga, obitelj je podigla prijavu zbog loše sigurnosti sobe, rekavši da je brava na vratima bila „potpuno neadekvatna“.

Tijekom boravka, Sarah je počela osjećati simptome poput proljeva, mučnine i grčeva u trbuhu. Osmi dan primijetili su dugačke bijele crve u stolici. Po povratku u Ujedinjeno Kraljevstvo, obitelj je odmah posjetila liječnika koji im je propisao trodnevni tretman Mebendazol, lijek za liječenje parazitskih infekcija.

Isabelle, koja ima celijakiju, konzumirala burger koji je trebao biti bez glutena. Nakon što su konzumirali obrok, Isabelle je postala bolesna s proljevom, povraćanjem i „strašnom boli“, te je bila iscrpljena do kraja odmora.Tražili su odštetu od TUI-ja, ali je njihov zahtjev odbijen jer nisu mogli dokazati da su crvi došli iz hotela ili da je Isabelleina bolest uzrokovana unosom glutena. Obitelj nije smatrala potrebnim donijeti uzorak stolice po povratku kući jer im je lijek propisan odmah nakon povratka, a liječnik je jasno vidio da imaju parazite.

Unatoč traumatičnom iskustvu i dalje traže pravdu i odgovornost od turističke agencije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. rujan 2024 20:17