StoryEditorOCM
PanoramaNACIJA U BRIZI

Kralj Charles stigao na operaciju, ne skriva čega, jer želi potaknuti muškarce. Dijagnoza princeze Kate i dalje je tajna

Piše M. Č.
26. siječnja 2024. - 12:37

U petak ujutro britanski kralj Charles III. primljen je u bolnicu "The London Clinic" zbog korektivne procedure na benigno povećanoj prostati. Prije zahvata Charles je posjetio svoju nevjestu, princezu Kate, koja je još uvijek u istoj bolnici nakon prošlotjedne operacije abdomena.

Kralj Charles u bolnicu je stigao u pratnji supruge, kraljice Camille, ali nije poznato je li i ona posjetila Kate, za koju je prošlog tjedna objavljeno kako će nakon operacije u bolnici ostati deset do 14 dana, nakon čega će se nastaviti oporavljati kod kuće, a povratak službenim dužnostima u javnosti ne očekuje se prije Uskrsa.

image

Kralj Charles je u petak ujutro, prije korektivnog zahvata na prostati, posjetio svoju nevjestu Kate koja je još uvijek u bolnici nakon prošlotjedne operacije abdomena

Chris Jackson/Afp


Nije poznato o kakvom se, s obzirom na očekivanu dužinu oporavka, očigledno zahtjevnom i opsežnom zahvatu na abdomenu radilo, ali je obznanjeno kako nije u pitanju bilo kakva vrsta tumora.

U prošlotjednoj najavi Charlesovog korektivnog zahvata rečeno je kako je on želio da se objavi o čemu se radi kako bi potaknuo druge muškarce da provjere stanje svoje prostate. To su i javnost i medicinski krugovi pozdravili, a imalo je i golemog efekta – objava je potaknula porast pretraživanja o povećanju prostate na web stranici britanske Nacionalne zdravstvene službe za tisuću posto.

image

Britanski kralj Charles III. u petak je primljen u bolnicu gdje će operirati prostatu

Adrian Dennis/Afp

Buckinghamska palače je u priopćenju vezanom za Charlesov ulazak u bolnicu objavila kako se britanski monarh zahvaljuje svima koji su mu proteklih dana uputili želje za brzim oporavkom i oduševljen je što je objava njegove dijagnoze imala tako pozitivan odjek u javnosti.

Službeno još nije objavljeno kad će princeza Kate, supruga princa Williama, napustiti bolnicu i vratiti se u Adelaide Cottage na imanju Windsor, gdje će ponovno biti i sa svojom djecom, prinčevima Georgeom i Lousiom i princezom Charlotte.

image

Princeza Kate na prošlogodišnjoj krunidbi kralja Charlesa III.

Odd Andersen/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. travanj 2024 20:51