StoryEditorOCM
PanoramaLova do krova

Koliko će vam eura iz džepa ‘izbiti‘ jedan dan na moru? Izgleda da se više žale domaći, nego strani gosti

Piše Mozaik SD
29. lipnja 2024. - 13:10

Reporteri N1 televizije obišli su crikveničke plaže u potrazi za informacijom: koliko uistinu košta jedan dan na moru.

Njihova je ekipa otišla na jednodnevni izlet, računajući brižljivo pri tom baš svaki izdatak.

- Za izlet za dvoje u najskromnijoj varijanti potrebno je izdvojiti nešto manje od sto eura. Ako poželite ležaljke, suncobran ili izlet brodom onda treba izdvojiti i više - zaključili su.

Kako pokazuju podaci Eurostata čak 42 posto hrvatskih građana ne može si priuštiti tjedan dana godišnjeg odmora. Za odlazak na more neki štede cijelu godinu. Zato je za mnoge kontinentalce najbolja opcija – jednodnevni izlet u Crikvenicu, poručuje ekipa N1.

Za dva sata vožnje, što je nekih 170 kilometara, stići ćete iz Zagreba u Crikvenicu, korištenje autoceste košta osam eura i 10 centi.

image

reporterka i konobarica iz Srbije

N1 Screenshot/

- Više su opušteni stranci nego domaći - kazala je reporterki konobarica koja je napustila rodnu Srbiju kako bi preko ljeta zaradila koji euro više.

Cijene za strance su povoljn(ij)e. Recimo, Mađari su zadovoljni jer im je sve jeftinije nego li kod kuće.

image

Danijel Poslek

N1 Screenshot/

- Prosječnoj obitelji je malo teže, ali može se naći ako se krene već u proljeće. Nekih 60-ak, 70-ak eura dnevno za cijelu obitelj, uz neko kuhanje doma naravno - objasnio je kako ljetovanje prilagoditi kućnom proračunu Danijel Poslek iz Virovitice.

Cjelodnevni odmor na dvije ležaljke ispod suncobrana na crikveničkoj plaži platit ćete 20 eura. Naravno, uvijek možete ručnik staviti na žalo. To je besplatna opcija.

Broj stanovnika se u Crikvenici u sredini sezone poveća sa 10 tisuća na 70 tisuća, vele na N1. Jedna je ovo od najpopularnijih autodestinacija.

image
Nikola Vilić/Cropix

Uz more i sunce, lako se ogladni. Za glavno jelo, rezance ili rižoto u prosjeku ćete izdvojiti od 14 do 16 eura. Za ribu 14 eura, a za srdele 10 eura. Riblja plata za dvije osobe izaći će vas 45 eura, a mesna 42 eura. Pizza košta od 10 do 14 ili 15 eura.

Mini ljetovanje ne prolazi i bez deserta. Sladoled je nezaobilazan.

- Više se žale domaći nego stranci. Kad dođu domaći odmah kažu – je skupo, zašto niste stavili 1,5 eura – a za strance nije baš - kazao je Muhamed, prodavač sladoleda.

Za one koji žele pobjeći na pučinu, nude se i povoljne ture brodom po okolnim otocima.

image

Domjan Klaudio

N1 Screenshot/

- Radimo izlete. Idemo na Rab, Krk i Goli otok. Imamo poludnevne izlete, vozimo na degustaciju vina u Vrbnik na otoku Krku. Cijene su iste kao i lani. Izleti 40 eura po osobi, poludnevni 25 eura - kazao im je Domjan Klaudio, prodavač brodskih tura.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. lipanj 2024 13:10