StoryEditor
PanoramaVjerovali ili ne

Koji blam! Nakon Vesićevih napada na Dežulovića i Ivančića, srpski Pink napisao je da je zamjenik gradonačelnika ‘oštro odgovorio - Miljenku Smoji‘

Piše PSD
16. prosinca 2020. - 17:29

Nakon sad već slavnog intervjua Borisa Dežulovića za Nedjeljnik povodom srpskog izdanja njegove knjige 'Jebo sad hiljadu dinara' u kojem je Beograd nazvao “tek malo većom kasabom” na noge se digao velik dio Beograđana. Među njima možda najgorljiviji bio je zamjenik gradonačelnika “Dubaija za siromašne ili Jagodine za bogate” kako je dodatno okrstio Beograd poznati pisac i kolumnist. Goranu Vesiću je odgovorio i Viktor Ivančić s kojim nije htio ni diskutirati pitajući se tko li je uopće on. Sve je završilo najvećim od svih blamova, tekstom portala Pink koji je napisao da je Vesić “oštro odgovorio Miljenku Smoji”. Da, dobro ste čuli.

image
Fedja Klaric, arhiva Slobodne Dalmacije

Odmah nakon što je intervju objavljen mnogi Beograđani našli su se uvrijeđenima, a Vesić je na svom Facebooku napisao kako ljude poput Dežulovića, provincijskog duha, metropole kao Beograd ostave bez daha.

- Znači, za Dežulovića cela srpska istorija je laž. I to nam kaže neko ko pripada narodu koji je državu u kome su mu bila priznata sva prava dobio tek 1918. godine zahvaljujući Srbima, dodao je.

Dežulović mu je u nešto kraćem intervjuu za nova.rs autoironično odgovorio kako se tako uvrijediti na komentar jednog stanovnika sela može samo netko tko time potvrđuje da ne živi ni u kakvom velegradu.

- Kako bi i u kojem to paralelnom svemiru buru u jednom takvom megalopolisu mogao izazvati intervju nekog trećerazrednog pisca iz jednog dalmatinskog sela s ukupno deset stanovnika?

Istovremeno se oglasio i Viktor Ivančić koji je bio nešto direktniji.

- Budale uvek popizde kada se susretnu s istinom, a Goran Vesić je budala, napisao je.

image
Jakov Prkic/Cropix

Vesić ni njemu nije ostao dužan.

- Koji je pa sad taj Ivančić? Još jedan Hrvat koji promoviše knjigu u Beogradu pa bi pljujući po našem gradu da proda koji primerak više?

I sada, kulminacija svega stiže od portala jedne od najpoznatijih srpskih televizija Pink. U svome naslovu, podržavajući dogradonačelnika napisali su kako je oštro odgovorio - Miljenku Smoji. Možda on i bi nešto odgovorio Vesiću da poznati autor i novinar, među ostalim i Slobodne Dalmacije nije već 25 godina mrtav. Zbunilo ga je vjerojatno što je u svojoj objavi zamjenik prvog Beograđanina uistinu spomenuo pisca, međutim elementarno neznanje dovelo ih je do brutalnog blamiranja, a naslov nisu promijenili nekoliko sati.

- Miljenko Smoje je lepo to objasnio kada je napisao da su u Splitu, u kužinama, bili i zahodi. I ostao je taj običaj, drže ga se i Dežulović i Ivančić, geni su to, da vole da rade ono što se radi u zahodu baš tamo gde i jedu. I sve što imam da im kažem je to - doživljavajte slobodno Beograd kao kužinu, probajte čvarke, švargle, sarmu, prase... Zarađujte pare u Beogradu prodajući knjige jer poznati možete da postanete samo u velegradu. Ali za zahod, ajde lepo u Split. Tamo čovek i nema šta drugo da radi. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. rujan 2022 18:17