StoryEditorOCM
PanoramaNEVOLJA ZA NEVOLJOM

Jesu li Meghan i Harry ‘j**eni prevaranti‘? Sve se strmoglavilo, ostao im je rukav kojeg se drže grčevito, evo i koji

Piše Marija Čović
20. lipnja 2023. - 17:17

Ne samo da su ostali bez većeg financijskog dijela dvadesetak milijuna dolara vrijednog ugovora s audio streaming servisom Spotify, koji je raskinuo suradnju s Meghan Markle i princom Harryjem, nego je sada Meghan optužena i da je lažirala nekoliko intervjua za otkazani podcast Archetypes.

Insajderi tvrde da su s nekoliko gostiju zapravo razgovore obavljali Meghanini zaposlenici, a ona bi onda nasnimila pitanja za konačne verzije epizoda podcasta čijom kvalitetom u Spotifyju nisu bili zadovoljni pa su otkazali ugovor nakon jedne odrađene sezone.

U 12 epizoda podcasta Archetypes Meghan je ugostila i neka vrlo slavna imena poput Serene Williams, Mariah Carey i Mindy Kaling. I premda je sama intervjuirala nekoliko slavnih gošći, ovo nije prvi put da se postavlja pitanje oko njezinog direktnog sudjelovanja u procesu intervjuiranja drugih gostiju.

U kolovozu prošle godine je gošća podcasta Allison Yarrow, novinarka iz New Yorka, otkrila kako zapravo nije razgovarala s Meghan nego s audio producenticom Farrah Safari iz Meghanine producentske tvrtke. Allison je čak javno zahvalila Farrah jer ju je "izvanredno intervjuirala".

Dan nakon što je objavljeno da je suradnja između Spotifyja i Meghan i Harryja, Bill Simmons, voditelj inovacija i monetizacije tog streaming servisa, u vlastitom je podcastu žestoko napao vojvodu i vrojvotkinju od Sussexa nazvavši ih "je..... prevarantima".

Simmons je i prije bio kritičar prema paru, naročito prema Harryju kojeg je prozivao da ne nudi nikakav sadržaj i ne radi ništa drugo nego cvili i žali se na kraljevsku obitelj.

Ugovor s Diorom

No, čini se da Meghan pokušava pronaći novi dom za podcast Archetypes, te radi na još nekoliko projekata, među njima je ponovno pokretanje njezinog lifestyle i wellnes bloga The Tig, a posljednjih dana najviše se govori o mogućem ugovoru s modnom kućom Dior, čija bi zaštitna lica mogli postati i ona i Harry.

U više prigoda posljednjih nekoliko godina Meghan je nosila Diorove kreacije, primjerice, u lipnju prošle godine na misi zahvalnici povodom obilježavanja platinastog jubileja pokojne kraljice Elizabete II., nosila je bijelo od glave do pete, sve s Diorovim potpisom. Dior odjeću nosila je i na krštenju sina Archieja, kao i na kraljičinom pogrebu.

image

Meghan i Harry nakon mise zahvalnice povodom kraljičinog platinastog jubileja, svaki komad njezine tadašnje garderobe bio je s potpisom Dior

Kirsty O‘connor/Afp

Harry je, pak, na nedavnoj krunidbi svog oca, kralja Charlesa III., nosio Diorovo trodijelno odijelo, prije nekoliko dana na sudu u Londonu nosio je tisuću Diorovu košulju koja košta tisuću dolara, a odijelo s istim potpisom nosio je i prošle godine u Ujedinjenim narodima.

Nije poznato jesu li Harry i Meghan već postali "vojvoda i vojvotkinja od Diora" ili još pokušavaju osigurati nesumnjivo vrlo izdašan ugovor s tom modnom kućom. Stručnjaci za marketing naglašavaju kako je puno lakše biti "vješalica za skupu odjeću" nego ratnik koji se bori za rješavanje važnih problema.

image

Na nedavnom ročištu povodom tužbe koju je podigao protiv medijske Mirror grupe, Harry je nosio Diorovu košulju koja košta tisuću dolara

Adrian Dennis/Afp

- Harry će sigurno biti dio dogovora. Dior je jako dobro poznat po muškoj odjeći i siguran sam da žele sklopiti ekskluzivni ugovor s njih oboje – kazao je za Daily Mail Nick Ede, stručnjak za brendove.

Tek ćemo vidjeti hoće li činjenica da im je Spotify raskinuo ugovor, te najnovije optužbe za lažiranje intervjua utjecati na buduće poslovne aktivnosti odbjeglog kraljevskog para koji je 2020. napustio britansku monarhiju i skrasio se u Montecitu u Kaliforniji.

image

Diorovu kreaciju Meghan je nosila i na obilježavanju stote godišnjice kraljevskog ratnog zrakoplovstva 2018. godine

Chris J Ratcliffe/Afp

Meghan bi, tvrde neki stručnjaci, osigura li nove unosne poslove, mogla postati jedna od najbolje plaćenih influencerica u svijetu, s 250.000 dolara po postu ako bi reklamirala brendove poput Diora. Ukoliko potpiše ugovor s Diorom, mogla bi čak konkurirati ili nadmašiti reality zvijezdu Kim Kardashian i njezino partnerstvo s brendom Dolce & Gabanna koji joj je navodno platio 47 milijuna dolara da na svom vjenčanju s Kanye Westom nosi njihovu vjenčanicu.

No, čini se da priča s Diorom nije gotova stvar, prema posljednjim informacijama iz Meghaninog tabora, odnosno iz krugova "bliskih" Harryju i Meghan, može se čuti kako ona nije u pregovorima s francuskom modnog kućom, a i u Dioru su bili "jako iznenađeni" kad su se pojavile prve informacije o gotovo sigurnom ugovoru s vojvodskim parom iako su se na društvenim mrežama pohvalili objavom o Harryju u njihovom odijelu na Charlesovoj krunidbi.

image

Princ Harry je nosio Diorovo odijelo na krunidbi svog oca, kralja Charlesa III., 6. svibnja ove godine

Andy Stenning/Afp

U okviru svog rebrandiranja, Meghan se sprijateljila s marketinškom stručnjakinjom Victoriom Jackson, koja je pomogla nekadašnjem supermodelu Cindy Crawford da svoju kozmetičku liniju Meaningful Beauty pretvori u brend vrijedan sto milijuna dolara, a surađuje i s tvrtkom Jlo Beauty slavne glazbene i glumačke zvijezde te izuzetno uspješne poduzetnice Jennifer Lopez.

A ponovnim oživljavanjem svog bloga The Tig Meghan bi navodno željela konkurirati oskarovki Gwyneth Paltrow čiji je internetski biznis Goop vrijedan oko 250 milijuna dolara. Meghan je nedavno potpisala i ugovor s agencijom William Morris Endeavour koja predstavlja neka od najvećih hollywoodskih imena, među njima i Oprah Winfrey kojoj su Meghan i Harry dali kontroverzni intervju 2021. godine.

Njih dvoje svakako moraju što prije pronaći nove izvore zarade budući da je, prema nekim informacijama, i streaming gigant Netflix pod povećalo stavio ugovor s njima vrijedan oko sto milijuna dolara. Hoće li se Meghan i Harry s Netflixom provesti kao sa Spotifyjem, vrijeme će pokazati.

image

Diorovu haljinu Meghan je nosila i prilikom posjeta izložbi kojom se u Londonu obilježavala stota obljetnica rođenja Nelsona Mandele

Arthur Edwards/Afp

Njihovi troškovi su ogromni, kuću u Montecitu kupili su za 14,6 milijuna dolara, od čega je 9,5 milijuna opterećeno hipotekom, a godišnji porez na vlasništvo iznosi 141.000 dolara. Troškovi njihove zaštitarske službe procjenjuju se na dva i pol milijuna dolara godišnje, a tome treba dodati i troškove održavanja kuće, plaćanje osoblja, putne troškove, pri čemu su to često privatni zrakoplovi...

Da bi osigurali nove poslove i zaradu koja će pokrivati njihov raskošni životni stil, Meghan i Harry će svakako morati zasukati rukave, a čini se da tome nisu baš naročito skloni.

Jedini as u rukavu

Kolumnist Dan Wootton za MailOnline piše kako je kraljevsko osoblje odavno govorilo o Harryju i Meghan da su povlašteni, nepristojni, lijeni i nespremni za težak rad, te su izmišljali razloge kako bi se izvukli od javnih obaveza za koje su smatrali da im neće biti od koristi.

Sada su to, kaže Wootton, shvatili i u Spotifyju i otkazali im ugovor jer kreiranje podcasta podrazumijeva istraživanje, planiranje, snimanje, nadgledanje produkcije itd., ukratko naporan rad, koncept na koji su Harry i Meghan alergični.

Meghan odavno ima reputaciju dive, premda je bila tek trećerazredna glumica u osrednje uspješnoj televizijskoj seriji. A najnovije optužbe za lažiranje intervjua u podcastu mogle bi se pokazati katastrofalnim za njihov san o životu u stilu zvijezda hollywoodske A-liste poput Oprah ili Ellen DeGeneres, ali bez dugogodišnjeg teškog rada kojim su njih dvije izgradile svoj status, slavu i bogatstvo.

Otkaže li im i Netflix suradnju, njihov bi se kalifornijski san mogao razbiti u komadiće. No, možda Meghan ima još poneki as u rukavu, onom Diorovom...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. svibanj 2024 06:58