StoryEditorOCM
PanoramaNEOBIČAN ODABIR

Jeste li se iznenadili kada ste vidjeli malog princa Louisa na Božić u kratkim hlačicama? Stručnjak otkriva razlog

Piše Dorotea Paponja/Gloria
30. prosinca 2022. - 09:24

Maleni princ Louis ovog se Božića po prvi put pridružio roditeljima Williamu i Kate, bratu Georgeu, sestri Charlotte i ostatku britanske kraljevske obitelji u tradicionalnoj godišnjoj šetnji Sandringhamom. Najmlađi i mnogima omiljeni član obitelji ponovno je ukrao pozornost nestašnim ponašanjem, a mnogima je za oko zapela i njegova odjevna kombinacija, piše Gloria.

Naime, princ je usred zime nosio kratke hlače i čarape do koljena dok su ostali bili "zabundani". Strani mediji pišu kako je razlog tome svojevrsna obiteljska tradicija, koje se do prije nekoliko godina pridržavao i Louisov stariji brat George.

image

Princ Louise s obitelji

Daniel Leal/Afp

"Obući dječaka u kratke hlače je jako engleska stvar. Duge hlače su za starije dječake i muškarce, dok su kratke za mlađe dječake. To je jedno onih tihih klasnih oznaka koje imamo u Engleskoj. Iako se s vremenom polako mijenjaju, par dugih hlača na dječačiću smatra obilježjem srednje klase, ljudi iz predgrađa. To je etiketa koju ne želi nositi niti jedan kraljevski član ili plemić koji drži do sebe. Čak ni Kate", ispričao je još 2018. stručnjak za bonton William Hanson za Harper‘s Bazaar.

Dodao je kako se Britanci iz više klase često žele držati tradicije jer ih diskretno izdvaja od ostalih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2023 21:38