StoryEditorOCM
PanoramaLuana Alonso

Jedna od najljepših sportašica na Olimpijskim igrama sada tvrdi: ‘Samo želim pojasniti da nikada nisam izbačena‘

Piše MOZAIK SD
6. kolovoza 2024. - 13:06

Nakon što je paragvajska plivačica Luana Alonso (20) izbačena iz olimpijskog sela, sada se na Instagramu javila da "razjasni" što se dogodilo. 

Napisala je na španjolskom: "Samo sam htjela pojasniti da nikada nisam izbačena, molim vas prestanite širiti lažne informacije." "Ne želim davati nikakve izjave, ali neću dopustiti da laži utječu ni na mene", piše NewsWeek.

Veliki skandal: jedna od najljepših sportašica na Igrama izbačena iz Olimpijskog sela jer se ponašala neprimjereno

Podsjetimo: prvo je navedeno da je razlog izbacivanja bio taj što je svojim ponašanjem stvorila neprimjerenu atmosferu. Naknadno  se saznao pravi razlog: otkriveno je kako je oskudnom odjećom i druženjem sa sportašima ometala druge natjecatelje.

Britanske novine Daily Mail pisale su o tome kako je ova  plivačica s natjecanja ispala već prvog dana Olimpijskih igara. Naime, kada je došla u selo presvukla se u svoju vlastitu odjeću - nije poslušala naredbu voditelja  paragvajskog tima da mora biti odjevena u službenu odjeću koju je već imala. Luana se družila sa sportašima drugih zemalja, ali i ometala timske kolege koji su se još natjecali.

Dužnosnici Paragvajskog olimpijskog odbora dobili su primjedbe na njeno ponašanje te su morali donijeli odluku da joj zabrane druženje s drugim članovima tima. Uobičajena je praksa da sportaši ostaju u selu do kraja igara kad sudjeluju u ceremoniji zatvaranja i velikoj zabavi u gradu domaćinu.

Lijepa se Luana prijavila u hotel u Parizu i posjetila vrhunske butike i restorane – i objavila fotografije pa je tako svih njezinim milijun pratitelja na društvenim mrežama (samo na Instagramu 668.000) moglo vidjeti kako uživa.

- Njezina prisutnost stvarala je neprimjerenu atmosferu unutar paragvajskog tima, zahvaljujemo što je postupila po uputama jer svojom voljom nije prespavala u olimpijskom selu - rekla je novinarima voditeljica tima Larissa Schaerer.

image

Luana Alonso u Fukuoki  2023. 

Yuichi Yamazaki/Afp

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 05:41