StoryEditorOCM
PanoramaBenji Gregory

Iznenadna smrt nekadašnje dječje zvijezde: napustio nas je glumac iz popularne serije 80-ih, imao je samo 46 godina

Piše Marko Njegić
11. srpnja 2024. - 10:49

Žalosna vijest za početak dana: nedugo nakon što je proslavio 46. rođendan umro je Benji Gregory, nekadašnja dječja zvijezda i glumac poznat po ulozi Briana Tannera u popularnoj seriji "ALF". Iznenadnu smrt najmlađeg člana glumačke ekipe "ALF-a" fanovi su dočekali u šoku i nevjerici. Svakom sretnom djetetu osamdesetih koje je gledalo i voljelo "ALF-a" s ovom vijesti zasigurno je umro djelić djetinjstva. 

Nesretni Gregory pronađen je mrtav u svom automobilu na parkiralištu Chase Bank u Peoriji, Arizona, zajedno sa psom Hansom. Dogodilo se to još prošlog mjeseca, kad je temperatura tamo dosezala 42 stupnja. 

Uzrok smrti još nije poznat, ali neki nagađaju da postoji šansa da je glumac slučajno zaspao u automobilu i umro od toplinskog udara. Glumac je, otkrila je njegova sestra Rebecca, patio od depresije i bipolarnog poremećaja te imao poremećaj spavanja, zbog kojeg je često znao biti danima budan.

Benji je rođen 26. svibnja 1978. u predgrađu Los Angelesa. Glumačku karijeru je započeo glumeći tzv. gostujuće uloge u serijama kao što su "A-Team", "T.J. Hooker", "Zona sumraka" i "Čudesne" priče" Stevena Spielberga.

Suradnja sa Spielbergom je logična: bio je idealan klinac za njegove filmove poput "E.T.-ja" i "Gooniesa". Pravo je čudo da nije glumio u jednome od njih, ali vidjeli smo ga u hitu "Jumpin’ Jack Flash" Penny Marshall s Whoopi Goldberg u glavnoj ulozi.

Ipak, proslavio se kao Brian Tanner u "ALF-u", svojevrsnom humornom sitcomovskom "E-T.-ju", i od 1986. do 1990. glumio u 102 epizode, odigravši pamtljivu ulogu u seriji o komičnim zemaljskim dogodovštinama dlakavog izvanzemaljca i "ljubitelja" mačaka nakon što je aterirao u garažu Tannerovih i dobio nadimak koji je kratica od "Alien Life Form". 

Pamte se njegova dodavanja sa simpa alienom, tipa "Shvaćate li ‘Ulicu Sesame‘ tamo gdje živite? Ne, i iskreno, ne shvaćam ni ovdje",  "Večeras ćeš morati žvakati zatvorenih usta. U redu, ali na mome planetu to se smatra vrlo nepristojnim, ljudi misle da nešto skrivaš" i "ALF ne bi pojeo Luckyja (mačka), zar ne? Neću reći ništa dok ne razgovaram sa svojim odvjetnikom."

Serija je doživjela najveću popularnosti 1987. i 1988., a prikazivala se s uspjehom i kod nas u približno realnom vremenu (unatrag nekoliko godina mogla se gledati reprizno na RTL Kockici). 

Nakon "ALF-a" Benji je početkom devedesetih posudio glas Biffu Tannenu Jr.-u u animiranoj seriji "Povratak u budućnost" i u tom periodu se pojavio u "Murphy Brown". Napustio je Hollywood 2003. i prijavio se u američku mornaricu, postavši časnik, ali Hollywood nije nikad njega napustio ako se pita fanove. Zauvijek će ostati u sjećanju kao mali Brian.

image
Kpa Publicity/united Archives/profimedia/Kpa Publicity/united Archives/profimedia
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. kolovoz 2024 01:51