StoryEditorOCM
Panorama‘Ti si tome kriva‘

Izdaja u ljubavnoj vezi: 8 najčešćih fraza koje muškarci izgovaraju nakon što su uhvaćeni u prevari

Piše MOZAIK SD
28. siječnja 2023. - 23:16

Prevara je nešto što svakoga može pogoditi, a ako se to dogodi, to može biti bolno i neugodno iskustvo. Neovisno o tome kako se prevara otkriva, srce se slomi na tisuću komadića, a povjerenje, ljubav i povezanost su ozbiljno narušeni - piše Teen. Muškarci varaju iz različitih razloga, a Teen se pozabavio tipičnim odgovorima koje frajeri mogu servirati nakon što budu uhvaćeni u prevari.

Jedan od tih odgovora je: "Žao mi je." No, pitanje  je li mu stvarno žao ili mu je samo žao što je ponizio partnericu ili zato što ga je ona uhvatila u lažima. Prazna fraza "žao mi je" bez daljnjih objašnjenja ili postupaka nije dovoljna i ne znači da se neće ponoviti.

Drugi odgovor je: "Ništa mi to nije značilo." Očito da mu trenutna veza ne znači puno. Ako mu mali izlet ništa nije značio, tko garantira da se neće u budućnosti zaželjeti još takvih avanturica, jer na kraju krajeva, citiramo "ništa to ne znači".

Treći odgovor je: "Nisam te htio povrijediti, ti si za mene prava." Ovaj odgovor je besmislen, jer trebao je razmišljati o posljedicama i ne dopustiti da ga ponesu sebičnost i bezobrazluk.

Četvrti odgovor je: "To se više nikada neće dogoditi." To je pokušaj uvjeravanja partnerice da je to varanje samo neki usputni slučajni događaj, a ne njegov obrazac ponašanja. No, kako mu dalje vjerovati?

image

Ilustracija

/Shutterstock

Peti odgovor je: "Ti si tome isto kriva." Tim odgovorom pokušava smanjiti vlastitu krivicu prebacivanjem odgovornost.

Ako se muškarac nije osjećao sretno u vezi, mogao je legitimno prekinuti vezu i potražiti sreću s nekom drugom. No, on je odlučio držati tu vezu za rezervu dok mu ne naleti nešto bolje.

Još jedan izgovor je "Nisam htio da tako ispadne, ona me na to navela". To je pokušaj umanjivanja vlastite odgovornosti za prevaru. Sebe predstavlja kao žrtvu, tvrdeći da ga je druga žena navukla na prevaru. No, pravi muškarac nikada ne bi dopustio da ga druga žena natjera na nešto što bi moglo povrijediti njegovu partnericu.

Sedmi izgovor, a koji se često koristi, je "Veza s tobom me više ne ispunjava". To je jasan znak da dečko nije sretan i da je željan nečeg drugoga.

Najgore što muškarac može reći je "Ne dugujem ti objašnjenje". Taj odgovor je jasan znak da misli kako veza ne vrijedi ni toliko da ponudi objašnjenje ili ispriku za prevaru.

Ukratko, prevaru je uvijek bolno iskustvo. No, bolna iskustva su dio života i mogu biti prilika za nova poglavlja i novi početak - piše Teen.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. travanj 2023 14:24