StoryEditorOCM
PanoramaStvaran život

Od beskućnice do poslovne žene; Kao maloljetnica je živjela na ulici, danas zarađuje stotine tisuća funti

Piše M. Bu.
6. kolovoza 2024. - 12:27

Čudesnim pričama koje život piše pridružila se i ona koju je napisao za Jess Normanton (29), a prenosi je The Sun.

Nije Jess od ranoga djetinjstva bila blagoslovljena, nije je pratila sreća u stopu, već je sa 16 nježnih godina živjela na ulici. Sama, bez roditelja, bez rodbine, odbačena...

- Uspavljivala sam se suzama svake noći u prenoćištu za beskućnike - priznala je Jess.

- Ali danas sam poduzetnica i to uspješna - pohvalila se odmah nakon toga, vračajući nadu u moguć pozitivan obrat svake životne priče.

Obrat se kod nje dogodio onoga trenutka kada ju je u svoje okrilje primila udomiteljska obitelj. Tada je, kaže, odlučila slijediti svoje snove.

image

Jess Normanton

Screenshot Sun/

- Doslovno sam jutros došla na posao i pomislila koliko ga volim, koliko volim svoj život. Da mogu vratila bi se u prošlost i tješila onu uplakanu šesnaestogodišnju Jess i rekla joj kako će sve biti dobro - kazala je mlada poduzetnica, koja se bavi brazilskom depilacijom i ima na stotine zadovoljnih klijentica.

No, nije zaboravila teškoće koje je prošla, a za niti jednu kriva nije bila, sjetila se napuštene kuće u kojoj bi znala prespavati, kuće bez poda, bez kreveta, bez posteljine...

- Susjeda je jednom provirila i vidjela kako živim, darovala mi je komadić tepiha, da ne hodam po golome betonu - prisjetila se, pa potom dodala kako danas zarađuje 440 tisuća funti godišnje.

Rado dijeli savjet mladima, ali i onima koji se nalaze u situaciji sličnoj njenoj prošlosti.

- Ako se bojite poduzeti nešto, nemojte! Usudite se! Pokrenite se! Ja sam tako sretna što sam se usudila, što sam preuzela rizik i tako prešla put od beskućništva do uspješnoga posla kojeg vodim - kazala je Jess.

- Stara Jess još uvijek živi u meni i svakog dana je puna zahvalnosti za život koji sada imam - iskrena je mlada žena.

 

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 02:46