StoryEditorOCM
Panoramašto vi mislite?

Imate li i vi strah od klima uređaja? Na Redditu raspravljaju kako ga koristimo, neki odgovori bi vas mogli šokirati!

Piše Mozaik SD
8. rujna 2024. - 19:14

- Što je s ovim ljudima i tolikim strahom od klime? Uđem u auto kod prijatelja kad lik čitavu klimu naprijed ugasio i pustio da mu puše nazad u autu. Naravno, ne osjeti se klima, a vani je bilo sigurno 35 stupnjeva.

Drugi put sjedim u sobi s upaljenom klimom, sparina i kaos, međutim lik ulazi i govori: Gasi ovo ubit će nas!

Znam da je klima opasna, pogotovo na duže puteve jer zna itekako ošamutiti čovjeka. Ali u autu ili u sobi upaliti da rashladi je okej. Zbog čega je toliki strah i da li se vi plašite klime? - upitao je korisnik Reddita.

Ovo su neki od odgovora koje su mu drugi napisali:

Zato što Hrvati, očekivano, kupuju jeftine i često lošije klime, a većina je zapravo i stara on/off, a ne inverter, pa su glasne, i loše moduliraju, pa uistinu i pušu hladno.

image
Yuichi Yamazaki/Afp

Zato što ih koriste "neispravno". Klima "mora" raditi "cijeli" dan. Meni, uz povremene prekide, radi od svibnja. Na taj način, nikada ne puše prejako, zato što se nikada ne dogodi da se kuća i zidovi pregriju pa da klima mora ići u turbo mod rada da bi uspjela ohladiti, nego radi lagano cijelo vrijeme.

Zato što mnogi misle da ako stave klimu na 16 da će brže ohladiti kuću u kojoj je 35. A neće. Ako je u kući 35, i staviš klimu na 25, ili na 16, jednako brzo će doći do 25, i onda sniziti svoju snagu i raditi lagano.

Živimo u državi gdje se škola odgađa zato da bi mogli dulje konobarit, a doktorati se kupuju za janjca. Jel te još čudi zašto se narod boji uređaja koji glasno zuji?

Znači trudna sam, u 39. tjednu, bila na pregledu u bolnici i spojili me na ctg. Ležim tamo u sobi s još jednom ženom kojoj smetala klima pa ju ugasili. 40 minuta sam se znojila na krevetu, mokra kosa, cijedi mi se niz cijelo tijelo. Al njoj zasmetalo pa eto.

image
Romain Doucelin/Hans Lucas Via Afp

Zato što gdje god dođeš klima na 17. Moji na poslu prže klimu bolesno, a onda svaka 2 tjedna netko na bolovanju zbog upale sinusa.

Imam frendicu Amerikanku, skupa smo jedno ljeto putovale po jugu Europe i spavale skupa u hotelskim sobama. Znači za nju mora gorit klima cijelu noc na 18 po stupnjeva po defaultu, drito po nogama ili glavi puše. Horor. ja sam cijelo ljetovanje bila bolesna, imala upale svega živog i od tad s njom putujem samo po zimi, a klimu ne mogu vidjeti ni čuti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. rujan 2024 07:55