StoryEditorOCM
PanoramaUNIŠTAVANJE

Identificirana mlada turistkinja koja je oštetila rimski spomenik: riskira kaznu od 15.000 eura

Piše MOZAIK SD
16. srpnja 2023. - 15:01

Talijanska policija identificirala je djevojku iz Švicarske za koju se sumnja da je u petak urezala svoje inicijale na zid Koloseja. Riskira veliku novčanu kaznu.

Ovaj spomenik ne može nikako biti na miru u talijanskoj prijestolnici. Novinska agencija DNA Kronos izvijestila je  kako je istraga otvorena nakon što je vodič svojim pametnim telefonom snimio 17-godišnjakinju kako rezbari slovo "N" na zidu Koloseja. Vodič, koji je upozorio turistkinju, prijavio je slučaj sigurnosnom osoblju. Djevojka riskira kaznu do 15.000 eura zbog oštećenja i propadanja kulturnog dobra, piše RTL.be.

Ovo nije prvi put. Sjećamo se ministra kulture Gennara Sangennara koji je bio ogorčen na bugarskog turista koji je na zidu spomenika ugravirao svoje ime i ime svoje djevojke. To je bilo prije nekoliko tjedana. Video objavljen na mrežama izazvao je opći bijes. Čovjek je bio predmet tužbe. U međuvremenu se ispričao, ali je ipak dobio veliku novčanu kaznu.

Stvari uvijek dolaze u trojkama. Prošle nedjelje, ista tiskovna agencija izvijestila je kako je mladi Nijemac, također 17-godišnjak, na školskom izletu, osuđen i kažnjen za materijalnu štetu. Uhvaćen je kako rezbari Kolosej, lomeći dio cigle.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. lipanj 2024 17:51