StoryEditorOCM
PanoramaOBITELJSKI POSLI

Iako rijetko dolazi u Britaniju princ Harry će za svoj 40. rođendan dobit više od 8 milijuna eura, evo zašto

Piše MOZAIK SD
25. srpnja 2024. - 18:05

Princ Harry, koji će za manje od dva mjeseca proslaviti 40. rođendan, može očekivati lijep poklon od svoje obitelji. Doista, dobit će  iznos od čak 8,3 milijuna eura. Ova svota dolazi od nasljedstva koje je ostavila njegova prabaka, koja je to učinila prije svoje smrti.

image

Kraljica Majka (1900.-2002.), žena kralja Georgea VI.

Ann Ronan Picture Library/Photo12 Via Afp

Godine 2002., kada je umrla kraljica majka, majka kraljice Elizabete II., njezina je oporuka uključivala raspodjelu više od 83 milijuna eura u fond namijenjen njezinoj obitelji. Više od dvadeset godina nakon njegove smrti, dio tog novca daje se njezinim praunucima, prinčevima Harryju i Williamu, izvještava britanski medij The Mirror.

image

Princ Harry

Kola Sulaimon/Afp
image

Princ Harry

Kola Sulaimon/Afp

Oporuka kraljice majke predviđala je da princ Harry može pristupiti svom dijelu nasljedstva tek u dobi od 40 godina, do kojeg će doći za nekoliko tjedana. Princ Harry dobit će veću svotu od svog brata Williama, koji također ima koristi od bogatstva koje je stvorilo vojvodstvo Cornwall, golemo privatno imanje koje uključuje poljoprivredno zemljište i komercijalne nekretnine.

"Kao rezultat toga, Harry će dobiti nešto više od polovice od 14 milijuna funti (gotovo 17 milijuna eura) dodijeljenih dvojici braće", izvijestio je britanski tisak.

image

Princ Harry i Meghan Markle

Sodiq Adelakun/Afp
image

Meghan Markle i prince Harry  u Lagosu

Kola Sulaimon/Afp
image

Meghan Markle i prince Harry

Frazer Harrison/Getty Images Via Afp
image

Princ Harry

Frazer Harrison/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:24