StoryEditorOCM
Panoramakultni redatelj

Iako je poznat po nasilnim scenama, Tarantino voli crtiće, a ovog obožava: ‘To je jedan od najboljih filmova ikada‘

Piše Marko Njegić
30. kolovoza 2024. - 07:00

Quentin Tarantino je ponajveći filmofil među filmašima. Čovjek voli sve filmove neovisno o žanru. Voli i animirane filmove, kako je otkrio u podcastu "Club Random" Billa Mahera. A ponajdraži Tarantinov animirani film jest Pixarova "Priča o igračkama".

Kultni redatelj je veliki fan serijala i smatra da je "Toy Story 3" imao jedno od najboljih finala trilogije ikad koje je za njega pokvario četvrti dio. 

"U slučaju ‘Priče o igračkama‘, treći dio je jednostavno veličanstven, jedan od najboljih filmova koje sam ikada vidio, a ako ste gledali prva dva, finale je jednostavno devastirajuće", rekao je Tarantino i nastavio...

"Stvar je u tome da su tri godine kasnije ili tako nešto napravili četvrti dio, ali ja to nemam želju vidjeti. Doslovno su završili priču što su savršenije mogli, tako da ne, nije me briga je li četvrta dobra", dodao je Tarantino. 

image
Alberto Pizzoli/Afp

"Toy Story 4" je na kraju ispao više nego dobar, dapače, ali realno je moglo proći i bez njega, kao i nadolazećeg petog dijela. Inače, najbolja trilogija svih vremena za Tarantina jest ona Sergija Leonea – "Za šaku dolara", "Za dolar više" i "Dobar, loš, zao".

"Čini ono što nijedna druga trilogija nije uspjela. Prvi film je odličan, ali drugi film je tako sjajan i prenosi cijelu ideju na još veću razinu da briše prvi. I onda treći napravi istu stvar drugome, a to je nešto što se nikad ne dogodi", ocjenjuje Tarantino.

Zanimljivo je da bi Tarantino i sam mogao imati trilogiju da snimi "Kill Bill 3", ali mala je šansa da će treći dio osvetničke akcije biti njegov deseti i navodno posljednji film u karijeri. Trebao je to biti "Movie Critic" prije nego što je u zadnji čas odustao od projekta. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. rujan 2024 17:32