StoryEditorOCM
PanoramaSestre princeze

Iako je odnos među prinčevima ‘zategnut‘, evo kakav je kontakt Harryja i Williama s rodbinom pokojne princeze Diane

Piše M. Ka/JL
14. listopada 2024. - 07:30

Princ Harry već duže vrijeme nije u dobrim odnosima sa svojom obitelji. Svog je oca, kralja Charlesa, vidio tek nekoliko puta otkad se odselio u SAD, a svog brata, princa Williama, već neko vrijeme izbjegava. Iako su prinčevi posvađani, obojica su u dobrim odnosima s obitelji njihove preminule majke, princeze Diane. Njezine sestre i njezin brat su vrlo bliski s njima unatoč tomu što braća ne komuniciraju.

Od princezine smrti 1997. godine su njezine sestre Sarah McCorquodale i Jane Fellowes te njezin brat Charles Spencer ostali uključeni u živote Harryja i Williama. Tako su se sestre više puta pridružile prinčevima na raznim događajima, a nedavno je Sarah s Williamom bila na jednoj paradi. Sarah, Jane i Charles su također bili prisutni na vjenčanjima prinčeva.

image

Princ Harry, Sarah McCorquodale, Jane Fellowes, Princ William i Earl Spencer.

Dominic Lipinski/Afp

Također su bili pozvani i na krštenje Harryjevog sina Archieja kojeg je dobio s Meghan Markle. Iako u kraljevskoj obitelji razdor postoji već neko vrijeme, obitelj s Dianine strane uvijek je bila i ostala uz prinčeve te ih podržava u svemu, prenosi Jutarnji list.

Harry je u kolovozu bio i na sprovodu svog ujaka Roberta Fellowesa, Janeinog supruga. Na sprovodu je bio prisutan i William, ali nije razgovarao sa svojim bratom. Ranije ove godine su Jane i Charles podržali Harryja tijekom 10. godišnjice igara Invictus, a princ je odsjeo sa svojim ujakom nakon što je prisustvovao Robertovom sprovodu.

image

Sarah McCorquodale i Charles Spencer.

Daniel Leal-olivas/Afp

Iako njihove tete i ujak nemaju službene kraljevske dužnosti, često ih se može vidjeti na događanjima vezanima uz kraljevsku obitelj. Tako su 2021. godine bili na otkrivanju Dianinog kipa u palači Kensington, a tete su svoje nećake tada pozdravile s poljupcima u obraze i zagrljajima. Osim toga redovito obilježavaju godišnjice Dianine smrti kao i dane kada bi princeza slavila rođendan. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. listopad 2024 07:32