StoryEditorOCM
PanoramaWINTER CLASSIC

I Dalmatinci kreću put metropole: Za vikend se na Zagrebačkom velesajmu održavaju izložbe s gotovo pet tisuća pasa

Piše MOZAIK SD
20. studenog 2023. - 19:14

Hrvatski kinološki savez (HKS) organizira izložbu pasa Zagreb Winter Classic, koja će se održati u petom paviljonu Zagrebačkom velesajma i to od 24. do 26. studenog. Pse će se šišati, češljati, uređivati i voditi u nadmetanja sa suparnicima po ljepoti, najavljuju organizatori.

- U ovom sportu nema prenemaganja, nema oblekice, parfemčića, lakova za nokte. S jedne strane stoji sudac, a s druge pseća ljepota - i to je sve. Posjetitelji će u tri dana moći vidjeti gotovo pet tisuća pasa, odnosno dvije stotine pasmina, koji će se boriti za titulu onog najljepšeg - poručuju organizatori.

Izlagači sa psima dolaze iz 31 zemlje svijeta, a kinološki sud (koji broji 44 člana) će odlučiti o njihovoj ljepoti i što tipičnijem predstavniku svake pasmine

- Svjetski ljubitelji pasa i kinologije vole doći u Zagreb i to ne sami, nego sa svojim psima. Sigurni smo da smo dobra destinacija za ovakve "turiste“, ljubazni smo građani, psi su dobrodošli gosti hotela, dobrodošli su u kafićima i na zagrebačkim ulicama. Stranci ne štede vrijeme ni novac kako bi u našem gradu proveli par dana. I svake se godine vraćaju, a sobom dovedu i neke nove ljude i pse kao svjedoke o gradu koji obožava pse - dodaju iz HKS-a.

Prvog izložbenog dana, u petak 24. studenog, u suradnji Hrvatskog kinološkog saveza i Zagrebačkih kinoloških klubova održat će se nacionalna i specijalne klupske izložbe pasa, a vikend je rezerviran za dvije velike međunarodne izložbe pasa, te jednu nacionalnu izložbu pasa u subotu popodne.

Ocjenjivanje pasa u subotu započinje u 9 sati, a vrhunac svake izložbe - izbor onih najljepših po raznim starosnim i pasminskim kategorijama posjetitelji mogu pratiti u subotu od 16.30 sati. U nedjelju ocjenjivanje pasa započinje u 10 sati, a best in show program kreće od 15 sati. Cijena dnevne ulaznice iznosi pet eura, a djeca do 12 godina ne plaćaju ulazak.

- Upravo ove izložbe bit će generalna proba Hrvatskom kinološkom savezu za organizaciju Svjetske izložbe pasa dogodine. Na njoj očekujemo preko 20 tisuća pasa i izlagača iz cijeloga svijeta i ova izložba koja se održava u našem Zagrebu bit će najveći i najznačajniji kinološki događaj u svijetu sljedeće godine. Očekujemo da će na njoj sudjelovati izlagači iz preko 70 zemalja a od toga će preko 95 posto izlagača biti iz inozemstva - najavili su iz HKS-a.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 06:38