StoryEditorOCM
Panoramapotencijalni ubojica

Horor na cesti: Hrvat vozio s neljudskom koncentracijom alkohola u krvi. Liječnik: ‘Ja bih s toliko bio mrtav‘

3. lipnja 2023. - 16:35

Policijska uprava karlovačka izvijestila je u subotu da je 50-godišnji vozač zatečen u Karlovcu kako je s 4,20 promila alkohola u krvi vozio osobni automobil karlovačkih registracija. Inače, već mu je trajala zabrana upravljanja motornim vozilom B kategorije, piše Telegram.hr.

Policija je navela da je vozač, zatečen sinoć, isključen iz prometa i smješten u policijsku stanicu u Karlovcu do otrežnjenja. Zbog počinjenog prekršaja vozač će biti sankcioniran sukladno odredbama Zakona o sigurnosti prometa na cestama, naveli su iz PU karlovačke.

Liječnik i voditelj Integrativnog centra mentalnog zdravlja Igor Salopek rekao je Hini da policija ovakvim postupanjima spašava živote. Alkoholizirani vozač je, dodao je, potencijalni ubojica drugih sudionika u prometu, odnosno samoga sebe.

“Da ja imam 4,20 promila alkohola u krvi, vjerojatno bih bio mrtav, a u najboljem slučaju bih završio u šok-sobi, kao i većina drugih, no neki su razvili toleranciju na alkohol, pa čak mogu sjesti i za volan, što ne znači da su sposobni voziti, posebice ne na siguran i odgovoran način”, komentirao je Salopek.

Pojasnio je da kod većine osoba s četiri promila alkohola u krvi prestaje disanje i čovjek umire, piše Telegram.hr.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 17:14