StoryEditorOCM
PanoramaDOBRA PRILIKA

Govorite velški? Imamo posao za vas, svidjet će vam se i poslodavci: princ i princeza od Walesa, plaća se ne zna

Piše MOZAIK SD
21. srpnja 2024. - 09:31

Oni koji tečno govore velški, izuzetno su diskretni i žive u Londonu mogu se prijaviti za poziciju koju su oglasili princ William (42) i njegova supruga princeza Kate (42). Princ i princeza od Walesa traže nekoga tko će im pomoći ojačaju odnos s velškom nacijom.

Službeni opis posla navodi da njihova Kraljevska Visost zapošljava novog pomoćnika, privatnog tajnika koji će se pridružiti njihovom osoblju u Kensingtonskoj palači u Londonu (službeni ured princa Williama i Kate). Prema oglasu, stalna pozicija zahtijeva ne samo iznimne komunikacijske i organizacijske vještine, već i korištenje teškog velškog jezika: "Razgovorni velški je bitan, a tečnost na velškom, pisanom i govornom, poželjna."

image

Princ William i njegova supruga Kate traže novog pomoćnika

Daniel Bockwoldt/Afp

"Ovo je uzbudljiva prilika da se pridružite predanom timu u Kensingtonskoj palači i podržite njihova Kraljevska Visočanstva, princa i princezu od Walesa", oglašava se u kratkom tekstu. Tekst se nastavlja ispod oglasa "Zamjenik privatnog tajnika za Wales i Veliku Britaniju vodit će planiranje i provedbu većine javnih angažmana Kraljevskih Visosti u Walesu, Škotskoj i Sjevernoj Irskoj i pridonijet će razvoju proračunske strategije kako bi se maksimizirao učinak u konstitutivnim zemljama Ujedinjenog Kraljevstva, s posebnim naglaskom na Wales", piše Daily Mail.

Tražimo kandidata "s dokazanom sposobnošću izgradnje produktivnih odnosa sa širokim rasponom pojedinaca i institucija, proaktivnim, praktičnim pristupom dok radimo u malom i okretnom timu". Također želi "snažno razumijevanje velških zajednica, poslova, vlade i gospodarstva".

U oglasu ništa ne piše o plaći.

U svom prvom govoru kao kralj, Charles (75) je imenovao svog najstarijeg sina i snahu novim princom i princezom od Walesa: "S Catherine pored njega, naš novi princ i princeza od Walesa, znam, nastavit će nadahnjivati i voditi naše nacionalne razgovore i pomoći u dovođenju ruba u prvi plan, gdje se može pružiti vitalna pomoć." Da bi to učinili, paru je očito hitno potrebno podučavanje na velškom jeziku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:26