StoryEditor
PanoramaMožemo se sramiti

Evo što pišu svjetski mediji o iskustvu Gabrielle Union u Dubrovniku: ‘Zastrašujući rasistički incident‘ i ‘prijetnje neonacista‘ samo su neki od naslova

Piše M. M.
15. rujna 2021. - 13:11

Nakon što je magazin People objavio tekst o glumici koja je u Dubrovniku doživjela iskustvo zbog kojeg nam može biti kolektivno neugodno, brojni svjetski mediji prenose istu vijest.

Članak pod naslovom 'Gabrielle Union se prisjeća "zastrašujućeg" rasističkog incidenta u Hrvatskoj' digao je prašinu, a portali u SAD-u i Velikoj Britaniji pišu o našoj zemlji u nimalo laskavom kontekstu.

Britanski Daily Mail je čak u svom naslovu istaknuo da su Union prijetili neonacisti: 'Gabrielle Union prisjeća se da su joj neonacisti prijetili nakon posjete hrvatskom baru 2019 .: 'Nikada nisam doživjela tu razinu mržnje'.' U tekstu navode kako je srceparajući i zastrašujući incident ostavio na nju duboke traume.

Union je boravila u Dubrovniku promovirajući svoju seriju "Spectrum" zajedno s kolegicom Jessicom Albom za vrijeme 'Market New Europe' u hotelu Palace.

image
Tonci Plazibat/Cropix

U to je vrijeme Gabrielle za Dnevnik.hr nahvalila Hrvatsku, stoji u tekstu Daily Maila. “Prekrasno! Apsolutno zadivljujuća zemlja, nevjerojatna hrana, predivni ljudi! Također, veliki sam ljubitelj Igre prijestolja, pa je"fangirl" u meni poludjela zbog šetnje po King's Landingu. Ali bilo je prekrasno!”

No pišu kako je zatim sve krenulo u drugačijem smjeru kada je Union sa svojim bliskim prijateljima i kolegama ušla u bar za koji je mislila da je gay. Naposljetku se ispostavilo da su unutra sjedili neonacisti, a to su shvatili prema obilježjima na zidovima. Brzo su napustili kafić, ali ih je grupica nastavila pratiti pa su se užasno prestrašili.

Sve se ovo, naravno, loše odražava na Dubrovnik i Hrvatsku, ali isto tako znamo da ovo nisu prvi rasno obojeni incidenti u našoj zemlji pa bi trebalo prije razmišljati kako spriječiti da se takvo nešto ponovi, a ne da se tako nešto kad se dogodi ne dozna kako sada piše dubrovački gradonačelnik Mato Franković gotovo optužujući glumicu zato što je o svom iskustvu progovorila javno i tako eto nanijela štetu Dubrovniku.

item - id = 1127470
related id = 0 -> 1127478
related id = 1 -> 1127439
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2021 13:30