StoryEditorOCM
Panoramaljetne poslastice

Dražen Zečić u subotu stiže u Podstranu, a sutradan se na Perunu u noći punog Mjeseca odvija nešto uistinu čarobno

Piše Scena SD
16. srpnja 2024. - 21:09

Nakon što je na ovogodišnjim Melodijama Jadrana predstavio novu pjesmu ‘Kad se srce spotakne‘, koju je izveo sa starom prijateljicom Anđelom Kolar, omiljeni splitski pjevač Dražen Zečić, ove subote stiže u Podstranu u sklopu Kulturnog ljeta.

Jedan od najpoznatijih izvođača domaće zabavne glazbe koncert za kojeg je ulaz besplatan održat će od 21:00 sat u Sportskom centru Petrićevo, a prije njega posjetitelje će zabavljati predgrupe Miro Boem i Aritmia bend.

Direktorica TZ Podstrane otkriva tajnu uspjeha ovog turističkog bisera: ‘Svim gostima nudimo besplatne manifestacije!‘

- Ne propustite priliku da budete dio ove glazbene manifestacije i uživate u hitovima Dražena Zečića pod zvjezdanim nebom. Dođite, pjevajte i plešite s nama! - pozivaju iz Turističke zajednice Podstrane.

image

Dražen Zečić

Sasa Buric/Cropix

Nema sumnje kako će Zeko u subotu napraviti odličnu atmosferu kakva vlada na svim njegovim nastupima, a sigurni smo da će tako biti i na njegovom velikom koncertu 26. listopada u zagrebačkoj Areni za kojeg se već sada traži ulaznica više.

Dražen i Anđela nedavno su dobili najveći aplauz od svih izvođača na Melodijama Jadrana. Publika je bila oduševljena njihovom pjesmom, toliko da se prolomio veliki pljesak prije nego što su uopće započeli pjevati svoj novi duet te su im pljeskali čitavo vrijeme dok su izvodili pjesmu.

Pjesmom ‘Kad se srce spotakne‘ završena je najavljena ljubavna trilogija koju još čine pjesme ‘Ima li nade za nas‘ i ‘Nema ništa novo‘.

Osim koncerta Dražena Zečića u Podstrani se ovog vikenda događa još jedna besplatna ljetna poslastica. Naime, na Vršini, ispod crkvice Sv. Jure, u nedjelju u 20:30 započinje treći festival punog mjeseca ‘Perun Full Moon‘ koji je u zadnje dvije godine postao jedan od glavnih ljetnih događaja u Podstrani.

image

Perun Full Moon

TZ Podstrana

Jedini je to koncert u čitavoj Dalmaciji koji se odvija na vrhu brda pod vedrim nebom i to u noći punog Mjeseca s panoramskim pogled na Split, Podstranu, dalmatinske otoke, Mosor...

Nastupaju klape Praska i Mriža, Saša Jakelić te kvartet Porat.

Posjetitelje koji će sjediti na jastucima moli se da ponesu vodu i budu u prikladnoj obući s obzirom da će se od Gornje Podstrane penjati Križnim putem do crkvice Sv. Jure.

Organizatori ‘Perun Full Moon‘ su udruga Žrvanj i Turistička zajednica općine Podstrana.

image

Perun Full Moon

TZ Podstrana

- Perun je naše mitološko brdo, značajno za hrvatsku povijest, iako se o njemu malo priča. S obzirom na ime koje nosi, može se smatrati hrvatskim Olimpom. Naša želja bila je pokrenuti događaj koji bi povezao Podstranu i Žrnovnicu. Iako nas Perun fizički razdvaja, sada nas kultura spaja. Reakcije nakon koncerta prošlih godina, dugotrajni pljesak i osmijesi na licima, pokazali su nam da je ovaj događaj itekako opravdao očekivanja - poručili su iz udruge Žrvanj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
08. rujan 2024 01:43