StoryEditor
PanoramaKako je sve počelo

Dobra vijest za vjerne fanove ‘Igre prijestolja‘: HBO radi još tri spinoffa za megapopularnu seriju

Piše PSD
19. ožujka 2021. - 08:51
AFP

HBO razvija tri nove serije koje bi se vremenski trebale odvijati prije događaja koje obrađuje 'Igra prijestolja', kažu izvori za Variety.

Jedan spinoff, nazvan '9 putovanja' ili 'Morska zmija' potječe od sukreatora 'Rima' Bruna Hellera, dok se za druga dva 'Dno dna' i '10,000 brodova' još ne znaju autori.

'9 putovanja' bit će usredotočeno na lorda Corlysa Velaryona - poznatog kao 'Morska zmija', šefa Kuće Velaryon, supruga Rhaenys Targaryen - na brodu Sea Snake. Najpoznatiji nautički pustolov u cijelom Vesterosu, Lord Corlys, sagradio je kuću čak bogatiju od Lannistera i polaže pravo na najveću mornaricu na svijetu.

image
Snimanje 'Igre prijestolja' u Splitu
 
Tom Dubravec/HANZA MEDIA

'Dno dna' odvijalo bi se u najsiromašnijoj četvrti King's Landinga, dok se '10.000 brodova' vrti oko princeze Nymerije, koja je putovala s Rhoynarom do Dorne i udala se za lorda Mors Martell.

Nove tri serije dolaze nakon još jedne serije smještene u prošlost 'Igre prijestolja', a zove se 'Kuća zmajeva'. Taj projekt je u puno daljoj fazi i zna se da u njemu glume Paddy Considine, Olivija Cooke, Emma D'Arcy i Matt Smitha, uz Stevea Toussainta, Rhysa Ifans , Eve Best i Sonoya Mizuno.

Considine će glumiti kralja Viserysa Targaryena, Smith će biti njegov mlađi brat princ Daemon Targaryen, D’Arcy će igrati princezu Rhaenyra Targaryen, kraljevu prvorođencu, a Cooke Alicenta Hightowera.

Iako se o tri serije u razvoju još ne zna puno toga, Toussaint je glumio Velaryona u 'Kući zmaja' pa se očekuje da bi on mogao biti prvi izvor. Isto bi se moglo nagađati i o Evi Best, koja je izabrana za suprugu i zmajaricu princeze Rhaenys Velaryon (rođenu Targaryen). Ne zna se ni hoće li se nova serija snimati u Hrvatskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. lipanj 2021 17:43