StoryEditorOCM
Panorama‘OZBILJNI PROBLEMI‘

Dobili otkaz: Dvojica pilota se malo opustili, držali na instrumentima neprimjerene stvari pa izazvali bijes kolega

Piše MOZAIK SD
18. ožujka 2023. - 13:46

Fotografija koja prikazuje nepokrivenu šalicu s logotipom zrakoplovne tvrtke koja je postavljena opasno blizu kontrolnih poluga u kokpitu izazvala je bijes među zrakoplovnom zajednicom u Indiji i na internetu, piše HAK.

Piloti, čija lica nisu prikazana na slici, također su držali gujiyas – slatko prženo pecivo koje se obično jede tijekom hinduističkog festivala Holi, koji je održan 8. ožujka ove godine. Glasnogovornik SpiceJeta rekao je u petak za CNN da su oba pilota skinuta s popisa letačkog osoblja dok se ne završi istraga.

SpiceJet ima strogu politiku što se tiče konzumacije hrane u kokpitu koje se pridržava cijelo letačko osoblje, a nakon završetka istrage biti će poduzete odgovarajuće disciplinske mjere, rekao je glasnogovornik.

Shakti Lumba, umirovljeni pilot i bivši šef operacija indijskog prijevoznika IndiGo, rekao je da je objavljivanje fotografija pilota na društvenim mrežama, kako bi pokazali dobro raspoloženje, nezrelo i nepoželjno, pogotovo jer su oni odgovorni za sigurnost zrakoplova i njegovih putnika.

Svi piloti svjesni su opasnosti od prolivenih tekućina u kokpitu, rekao je za CNN, dodajući da većina pravila kompanije i zrakoplovnih propisa zabranjuje stavljanje bilo kakve hrane i tekućina na centralnu konzolu. Ispod te konzole nalazi se veliki sklop električnih žica koje su od vitalnog značaja za upravljanje avionom, a prolijevanje toplih napitaka po njima može prouzročiti ozbiljne probleme, piše HAK.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. svibanj 2023 11:42