StoryEditorOCM
Panoramazarobljena u tijelu

Djevojka je imala 338 kg, liječnici joj izvadili 20 kg s noge: Svi zanijeme od šoka kad je vide, ne prepoznaju je

Piše MOZAIK SD
1. siječnja 2024. - 19:47

Christina Phillips svrstana je među najdeblje ljude na svijetu, a težila je nevjerojatnih 338 kilograma. Puno viška kilograma, u tridesetima, ozbiljno je ugrozilo njezino zdravlje i učinilo da izgleda starije nego što uistinu jest.

Kristina je teško hodala, nije mogla funkcionirati kao drugi ljudi, no unatoč svemu nije odustajala od nezdrave hrane koja ju je dovela u to stanje. Stvar je otišla toliko daleko, da je Christina prestala ustajati iz kreveta, dok se šetala isključivo po krugu sobe, piše kurir.rs.

image
Print screen

Krivila je druge ljude za svoje stanje, ne shvaćajući da se mora pojačati i poduzeti ozbiljne korake kako bi svoju težinu stavila pod kontrolu. Naglasila je da se osjeća zarobljeno u svom ogromnom tijelu, a za probleme je okrivila mamu i tadašnjeg supruga Zacha koji joj je ne samo kupovao brzu hranu koju je obožavala, već joj je dopuštao i prejedanje.

Prvi korak prema transformaciji bilo je javljanje liječnicima, koji su utvrdili da se višak kilograma može skinuti samo kirurški. No, da bi operacija bila obavljena, morala je smršaviti. Tu je i početak Christinine nevjerojatne transformacije 2014. godine – skinula je nevjerojatnih 243 kilograma. Više nije na popisu najdebljih ljudi na svijetu.

- Zarobljena sam u ovom tijelu u kojem ne želim biti - rekla je tada producentima showa.

Prije osam godina liječnici su joj operirali želudac. No, to nije bilo dovoljno, jer je u tijelu imala velike količine masnih naslaga koje je s pojedinih dijelova tijela morala kirurški ukloniti. Kako prenose američki mediji, samo sa svake noge skinuto je 20 kilograma sala.

Kristina, koja danas ima 80 kilograma, vodi potpuno drugačiji život, samostalna je žena, no ta je samostalnost zasmetala njezinom bivšem suprugu Zaku koji ju je ostavio nakon što je smršavjela.

Razveli su se, ali ona nastavlja dalje. Teške trenutke ostavila je iza sebe jer joj je bilo "jako ponižavajuće da netko stalno brine o njoj", što je bilo neizbježno kad je imala više od 200 kilograma viška.

image
Print screen

- Sada mogu puno više. Prilično je super. Prije nisam mogla napraviti nekoliko koraka, a da se ne osjećam kao da ću umrijeti - objasnila je Kristina koja danas redovito postavlja svoje slike prije i poslije kako bi dodatno ohrabrila sve koji se susreću sa sličnim problemom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. travanj 2024 07:29