StoryEditorOCM
PanoramaTALIJANEZA

Damir Urban i Četvorka objavili izvedbu pjesme ‘Dobar znak‘, najavili novu maestralnu suradnju s poznatim orkestrom

Piše MOZAIK SD
29. travnja 2023. - 12:00

Damir Urban i njegova Četvorka - Luka Toman (gitara), Marko Bradaschia (bubnjevi), Sandi Bratonja (bas gitara, harmonika) i Saša Markovski (klavijature), predstavljaju live izvedbu pjesme "Dobar znak (Talijaneza)". Snimka je to njihova gostovanja na Sunčanoj strani Prisavlja prošle godine, a maestralna suradnja sa Simfonijskim orkestrom HRT-a ove godine dobiva novu veličinu. Upravo sa Simfonijskim orkestrom HRT-a Urban & 4 će nastupati 10. lipnja ove godine u Areni Zagreb.

Za orkestralni aranžman pjesme "Dobar znak (Talijaneza)" pobrinuo se Ante Gelo, dok je glazbenike predvodio maestro Alan Bjelinski. Upravo on će ravnati i njihovim koncertom u zagrebačkoj Areni. Pjesma je objavljena na hvaljenom albumu "Lipanj, srpanj, kolovoz", koji je dobitnik nekoliko nagrada Porin. Singlovi "Iskra" i "Sama" proglašeni su Pjesmama godine na dodjelama nagrada Porin, a Damir Urban i Četvorka su za pjesme s ovog izdanja i samog albuma dobili još statue za Album godine, Najbolju izvedbu grupe s vokalom, Najbolju mušku vokalnu izvedbu te Najbolji album rock glazbe.

"S obzirom na to da smo u ovom trenutku fokusirani na koncert sa Simfonijskim orkestrom HRT-a u zagrebačkoj Areni, željeli smo objaviti neku od pjesama koje smo u tom aranžmanu već i izveli. Odluka je pala na Dobar znak, odnosno Talijanezu, ne samo zato što će to, nadamo se, biti baš dobar znak, već i zato što nam je to jedna od dražih pjesama s albuma Lipanj, srpanj, kolovoz. Ova verzija pjesme Dobar znak je ujedno i prikaz naše suradnje s Gelom, Bjelinskim i Simfonijskim orkestrom HRT-a, ali i mali uvid u glazbenu avanturu koja nas čeka na koncertu u Areni, kojem se neizmjerno veselimo", istaknuo je Damir Urban.

Svestrani riječki glazbenik na sceni je već više od tri desetljeća, a njegov bogati glazbeni put uključuje godine rada u grupi Laufer te samostalnu karijeru tijekom koje je surađivao s brojnim kolegama. Vlasnik je čitavog niza strukovnih priznanja u vidu nagrada Porin, Rock&OFF, Crni mačak i MTV Gold Award, te priznanja kao što su Nagrada grada Rijeke, te Nagrada Miroslav Korbler Hrvatskog društva skladatelja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 07:56