StoryEditorOCM
PanoramaNova maska

Cifra od koje boli glava: oskarovac će zaraditi masne pare i uživati neizmjeran luksuz zahvaljujući ulozi supernegativca

Piše Marko Njegić
2. kolovoza 2024. - 07:30

"Nova maska, isti zadatak". Svijet je eksplodirao proteklog vikenda kad je Robert Downey Jr. na "Comic-Conu" otkrio da se vraća u Marvelov univerzum, ali ne kao superjunak Iron Man, već supernegativac Dr. Doom. Downeyja je uloga Iron Mana vratila u prvu hollywoodsku ligu, a film je ustoličio Marvel kao najjači blockbusterski studio novog milenija.

Nakon što je više puta odigrao Iron Mana, u matičnom serijalu, "Osvetnicima" i "Spider-Manu", Downey je postao jedna od najvećih zvijezda teška 500-tinjak milijuna dolara, koliko je zaradio na račun tih nastupa, a otkako se oprostio od superheroja osvojio je i Oscara za sporednu ulogu u "Oppenheimeru" i odigrao više likova u seriji "Simpatizer".

image

Skriven ispod maske Doktora Dooma

Matt Winkelmeyer/Getty Images Via Afp

Glumčev zvjezdani sjaj danas je znatno veći nego 2008. godine, kad je snimljen prvi "Iron Man", što znači da je Marvel odriješio kesu da ga vrati natrag, i to, dakle, u ulozi Victora Von Dooma, superzlikovca koji se najviše vezuje s "Fantastičnom četvorkom".

Koliko će Downey dobiti za ulogu Dr. Dooma u blockbusterima "Avengers: Doomsday" i "Avengers: Secret Wars", nije precizirano, ali "Variety" otkriva da će glumac uživati "neizmjeran luksuz", dobiti putovanja privatnim avionom, osobno osiguranje itd. 

image

Maska je pala i fanovi su pali u afan

Matt Winkelmeyer/Getty Images Via Afp

Špekulira se da bi mogao dobiti debelo veći honorar od 80 milijuna dolara, koliko je Marvel obećao redateljima filmova, braći Russo. Reakcije na casting zasad su "pro et contra", podjednako uzbudljive i zbunjujuće. Kakav će Downey biti kao Dr. Doom, doznat ćemo 2026. kad u kina stigne "Avengers: Doomsday". Nastavak "Avengers: Secret Wars" zakazan je za 2027. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. rujan 2024 00:28