StoryEditorOCM
PanoramaSTIGAO JE KRAJ

Budući kralj proslavio maturu: pogledajte ga u kratkim hlačicama i kapi na kamionu kako pleše i vrišti uz glazbu

Piše MOZAIK SD
28. lipnja 2024. - 16:05

Danski prijestolonasljednik Christian završio je gimnaziju, a danas je s bivšim kolegama sudjelovao na prigodnoj zabavi  u ležernoj bijeloj majici preko koje je nakratko nosio lanenu košulju svijetle boje. Nasljednik danskog prijestolja popeo se na kamion gdje su novopečeni diplomanti gimnazije Ordrups u Charlottenlundu proslavili svoj uspjeh. Prisutni su bili i kralj Frederik (56), kraljica Mary (52), princeza Isabella (16), i blizanci princeza Josephine i princ Vincent (oboje 13). Iako Christianova obitelj nije smjela ući u kamione za zabavu, kraljevska obitelj bila je u blizini i zabavljala se.

Učenici su kamione ukrasili balonima, transparentima i zastavama Danske. Dok su se vozili učenici su se polijevali šampanjcima. Princ Christian nije imao staklenu bocu u ruci nego limenku hladnog pića spremnu u ruci, plesao je i vrištao uz glazbu.

Dok su Mary i Josephine fotografirane kraljevskog maturanta, sam monarh više se bavio praktičnim stvarima: tražio je svjedodžbu. Tjelohranitelj prijestolonasljednika predao je potvrdu kralju Frederiku, koji mu je zahvalio osmijehom i klimanjem glavom.

Kao i na dan završnih ispita, princ Christian je danas stavio i svoj "Studenterhue": kapa koju maturanti dobivaju nakon posljednjih položenih ispita i na kojoj je na stražnjoj strani izvezeno ne samo njihovo ime, već je i njihova konačna ocjena zabilježena iznutra. 

image

Prijestolonasljednik Christian i kraljica Mary

Ida Marie Odgaard/Afp
image

Kralj Frederik X., princ Christian i kraljica Mary

Ida Marie Odgaard/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. lipanj 2024 16:05