StoryEditorOCM
Panoramateške optužbe

Bregović na meti turske Udruge Bošnjakinja zbog najave koncerta u Ankari: ‘Neprihvatljivo je pjevati na taj datum!‘

Piše mozaik sd
14. svibnja 2024. - 16:54

Poznati glazbenik Goran Bregović će 11. srpnja održati koncert u Ankari, u Turskoj. Naizgled najobičnija najava. Ali, na tu je vijest stigla oštra reakcija iz Udruge Bošnjakinja iz Turske Zambak. I to zato jer Bregović "pjeva na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici", kako prenosi klix.ba.

Kako je navedeno na stranici za prodaju karata Biletinial, Bregovićev koncert se 11. srpnja, s početkom u 21 sat, održava na Oran Open Air Stageu.

Iz spomenute udruge su podsjetili na činjenicu da je Ratko Mladić izvršio genocid u Srebrenici i da je, između ostalog rekao kako je vrijeme da se "osvete Turcima". U samo sedam dana je ubijeno više od 8.000 muškaraca i dječaka.

Također su napomenuli da je sud u Haagu konstatirao kako je ovo najveći genocid počinjen u Europi od Drugog svjetskog rata. Ratko Mladić i Radovan Karadžić proglašeni su krivima za genocid.

"Goran Bregović je u intervjuima izrazio simpatije i ljubav prema izvršitelju genocida Radovanu Karadžiću. S bolom smo primili vijest da će Bregovićem koncert biti održan 11. srpnja, na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici... Neprihvatljivo je da se ovakav događaj održi na ovako težak dan za Bošnjake. Vjerujemo i nadamo se da nijedna službena niti privatna institucija, osoba ili grupa u Turskoj ne bi svjesno postala oruđe za ovo", napisali su te pozvali odgovorne - da reagiraju.

Savjetnik za medije u veleposlanistvu Republike Turske Omer Cetres je na Twitteru podijelio fotografiju ovog priopćenja te napisao:

"Goran Bregović, koji je podržao genocid u BiH, održat će koncert u Ankari na 29. godišnjicu genocida u Srebrenici. U BiH su bile brojne reakcije na Bregovićev koncert 11. srpnja. Zbog čega je izabran baš ovaj datum? Zar organizatori ovog koncerta ne provjeravaju?".

Portal klix.ba podsjeća da je Bregović prošle godine na isti datum, 11. srpnja, nastupio u Rimu, glavnom gradu Italije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. svibanj 2024 16:33