StoryEditorOCM
PanoramaNAKON 13 GODINA

Brat princeze Diane razvodi se od supruge. Braku presudili memoari u kojima je napisao da su ga zlostavljali u internatu

Piše I. P.
10. lipnja 2024. - 10:49

Mlađi brat preminule princeze Diane, Charles Spencer razvodi se od treće supruge Karen Gordon nakon 13 godina braka.

"To je neizmjerno tužno. Samo se želim posvetiti svojoj djeci i unucima, a Karen želim svu sreću u budućnosti", rekao je Spencer za Daily Mail. 

Braku su navodno presudili njegovi memoari u kojima je Charles ostalog otkrio da je doživio fizičko i seksualno zlostavljanje u internatu. Nedavno je izjavio da ga je rad na memoarima toliko pogodio da je morao potražiti profesionalnu pomoć. Pet godina rada na vlastitim memoarima duboko su utjecali na Charlesa. Krajem prošle godine bio je podvrgnut stacionarnom liječenju zbog traume. 

Smatra da je bio posebno traumatiziran otkrićem svog školskog dnevnika iz 1976. u kojem mu je pomoćna učiteljica, za koju tvrdi da ga je seksualno zlostavlja, napisala davno zaboravljenu poruku.  

Charlesovi memoari također su otkrili traumu zbog toga što je njegova majka ostavila njega i Dianu kad je imao tri godine i kako je na njega utjecalo to što su ga odgajale dadilje. Rekao je i kako je zlostavljanje u djetinjstvu imalo veliki utjecaj na njegov izbor romantičnih partnera u odrasloj dobi. Bio je podložan ženama koje nisu bile u stanju voljeti ga, pišu 24sata.

Charles Spencer i kanadska filantropistica, vjenčali su se 2011. na imanju Althorpa, gdje je pokopana princeza Diana. Upoznali su se godinu prije na spoju na slijepo u jednom restoranu u Los Angelesu. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. lipanj 2024 13:12