StoryEditorOCM
Panorama‘VUKOVI‘

Brad Pitt je u novom hitu opsovao na hrvatskome: je li to naučio kad je krajem 80-ih snimao film na Jadranu?

Piše Marko Njegić
1. listopada 2024. - 15:12

Hrvatski gledatelji mogli bi se višestruko iznenaditi kad pri kraju filma "Vukovi" ("Wolfs") likovi koje glume hollywoodske megazvijezde Brad Pitt i George Clooney upadnu u newyorški klub gdje se odvija vjenčanje kćerke jednog mafijaša. 

Pitt i Clooney naći će se spletom okolnosti u plesnom kolu na piru, a spomenuti mafijaš je, zanimljivo, hrvatskog podrijetla i glumi ga nitko drugi doli Zlatko Burić ("Trokut tuge") koji će po "naški" uzviknuti: "Oladite, jebem vam."

image

S Georgeom Clooneyjem na premijeri filma ‘Wolfs‘

Valerie Macon/Afp

No to je samo "zagrijavanje" za ključni trenutak jer nekoliko sekundi kasnije i Pitt opsuje na hrvatskome, uskliknuvši "Pičku materina". Da, da, dobro ste pročitali, a možete i pogledati/poslušati u videu ispod (rekao je to negdje oko 2. minute i 17 sekundi).

Tko zna, možda je Pitt naučio tu "beštimju" kad je krajem osamdesetih na ovim prostorima snimao "Tamnu stranu sunca" (1988.), redatelja Božidara Nikolića. Američko-jugoslavenski film, u kojem je danas slavni glumac ostvario prvu veću ulogu u karijeri u dobi od 25 godina, snimao se na Jadranu, točnije u okolici Dubrovnika i Boke kotorske.

Pitt je u ulozi mladića Ricka došao iz Amerike u malo selo u Jugoslaviji ne bi li mu ovdašnji iscjelitelj pomogao oko teške bolesti zbog koje ne podnosi svjetlost. 

Rickovu majku glumila je Milena Dravić, a Pitt je u totalu dobio honorar od 1523 dolara nakon što ga je Nikolić odabrao za ulogu između 400 kandidata. Bilo je to tri godine prije njegova prvog većeg hollywoodskog proboja u filmu "Thelma i Louise".

image
Kevin Winter/Getty Images Via Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
01. listopad 2024 15:30