StoryEditorOCM
Panoramau dobru i zlu

Bračni par devet godina poslije vjenčanja otvorio svadbeni dar; Pamtit će ga zauvijek

Piše mozaik sd
2. studenog 2023. - 20:39

Brakovi imaju puno uzvanika pa time i puno darova. Darovi se znaju vrlo brzo zaboraviti, kao i njima pripadajuće želje i darovatelji. Slično se dogodilo i jednome paru iz SAD-a.

Nesvakidašnja priča o paru koji je dobio dar za spas braka i nije ga otvorio devet godina zaintrigirala je brojne korisnike interneta. Katie i Brandon Gunn iz Michigana vjenčali su se u rujnu 2007. godine, a kao vjenčani dar od njezine tete dobili su omotnicu za koju im je teta rekla da je ne otvaraju odmah jer je u njoj "ključ za spas njihova braka". Teta im je dala jasne upute kada i kako mogu otvoriti vjenčani dar i naglasila da kuvertu ne otvaraju do prve ozbiljne svađe, piše Kurir.

Kuvertu su mladenci odložili na policu i zaboravili na nju, a na pamet im je pala nakon devet godina braka. Kažu da su se u devet godina braka puno puta posvađali, no ni u tim situacijama nisu mislili na tetine riječi, kao ni na njezin dar.

image

Kuverta koju su dobili Katie i Brandon njima je vrednija od ovoga bunta eura (ilustracija)

/Shutterstock

- Prisjetila sam se dana vjenčanja pa sam razmišljala koji mi je poklon posebno drag i značajan. Sjetila sam se tetine koverte koja je sve te godine stajala neotvorena na polici, objasnila je Katie u Facebook grupi Love What Matters.

Pouke kuverte tete alison

Ona i suprug mislili su da je u kuverti običan ključ koji će simbolično spasiti brak. Tek kad se Katie sjetila dara, par je otvorio omotnicu i u njoj pronašao dvije poruke.

- Katie, idi po pizzu, škampe ili nešto drugo što oboje volite. Teta Alison - pisalo je na komadu papira upućenom Katie.

- Brandone, idi po cvijeće i bocu vina. Teta Alison, glasila je poruka upućena Brandonu.

Katie je rekla da je, unatoč tome što je ta omotnica godinama stajala na polici neotvorena i skupljala prašinu, ovaj par naučila toleranciji, razumijevanju, kompromisu i strpljenju.

Dodala je kako je shvatila da ono što je potrebno za održavanje čvrstog i zdravog braka nikada nije bilo u toj omotnici, već u njima samima, piše Kurir.

Bilo bi dobro da i drugi parovi koji nisu dobili takvu vrijednu kuvertu - razmislite, sjetite se je li i vama netko darovao nešto slično što ste možda zaboravili - izvuku pouke za svoj brak i uznapreduju u kompromisu, razumijevanju i opraštanju.

image

U devet godina braka Katie i Brandona bilo je i svađa, ali nikad se nisu sjetili kuverte tete Alison (ilustracija)

/Shutterstock
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. travanj 2024 08:01