StoryEditorOCM
Panoramauzvratila udarac

Boksačica koju optužuju da je muškarac pokazala kako izgleda kada se dotjera, video je viralan: ‘Ona je prelijepa žena‘

Piše MOZAIK SD
16. kolovoza 2024. - 15:31

Jedna od glavnih priča nedavno završenih Olimpijskih igara u Parizu bila je boksačka prvakinja Imane Khelif.

Dvadesetpetogodišnju Alžirku optuživali su da je muškarac jer ju je Međunarodna boksačka federacija (IBA) izbacila sa Svjetskog prvenstva 2023. i zabranila učešće na Olimpijskim igrama.

image

Imane Khelif

Mohd Rasfan/Afp

No, ona se pojavila u Parizu jer je Međunarodni olimpijski komitet (MOK) raskinuo saradnju sa IBA-om i dozvolio joj nastup na najvećoj svjetskoj sportskoj smotri.

Nakon svake borbe dobijala je mnoštvo uvreda na društvenim mrežama, a sada je po povratku u domovinu odlučila začepiti usta svim kritičarima.

Imane Khelif sada je na Instagramu, gdje je prati 2,1 milijun ljudi, objavila video na kojem se može vidjeti kako izgleda van ringa, kada se dotjera. Ona je posjetila salon ljepote "Beauty code" i nakon šminkanja snimila video kojim je poslana poruku svima onima koji su je optuživali da je muškarac.

image

Abdelmadjid Tebboune i Imane Khelif

-/Afp

"Da bi osvojila medalju, ona nije imala vremena za uljepšavanje ili da ide u šoping. Ona je prelijepa žena, može biti ženstvena i elegantna kada ona to želi, ali u ringu joj ne treba ni šminka, ni visoke pete. Samo joj je potrebna strategija, snaga i sposobnost da zadaje udarce. Kao što muškarca ne određuju brkovi, tako ni haljine, ekstenzije ni šminka ne definiraju ženu", napisano je ispod videa.

Još jedan video Imane Khelif postao je viralan dok svađa oko njezina spola nastavlja eskalirati. Na snimci Imane nosi alžirsku djellabu, nadopunjenu šminkom, cvjetnim naušnicama i zlatnom olimpijskom medaljom koja joj visi oko vrata.

Imane Khelif podnijela je u srijedu žalbu posebnoj jedinici pariškog tužiteljstva odgovornoj za borbu protiv mržnje na internetu zadobivene tijekom Olimpijskih igara. Nabil Boudi, jedan od njezinih odvjetnika, opisao je kampanju protiv boksačice kao "mizoginu, rasističku i seksističku".

Boudi je obavijestio američku publikaciju *Variety*: "JK Rowling i Elon Musk imenovani su u tužbi, između ostalih. Trump je tvitao, pa bez obzira na to hoće li biti imenovan u našoj tužbi ili ne, neizbježno će biti razmatran kao dio optužbe.", piše India.com.

image

Imane Khelif

Mohd Rasfan/Afp
image

Imane Khelif

Mohd Rasfan/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
15. rujan 2024 13:46