StoryEditorOCM
Panoramaopasna atrakcija

Bliski kontakt s morskim psima u luksuznom odmaralištu završio je nesretno, stradao je desetogodišnji dječak

Piše mozaik sd
18. siječnja 2024. - 14:58

Koliko god da se zna kako je kontakt s morskim psima opasan, toliko ljude može privlačiti njihova blizina.

Bliski kontakt s opasnim predatorima adut je luksuznog odmarališta Atlantis Resort na Rajskom otoku na Bahamima. U njemu posjetitelji mogu obući ronilačka odijela i ronilačku opremu te proći hotelskom izložbom o morskim psima, susrećući se licem u lice s opasnim zvijerima.

Međutim, baš na tome mjestu desetogodišnjega dječaka iz Marylanda u SAD u ponedjeljak je ugrizao morski pas. Svjedoci su opisali zastrašujući napad, vrištanje i krv u bazenu.

image

Atlantis resort na Rajskom otoku na Bahamima, mjestu napada morskoga psa

Afp

Gošća hotela izjavila je za Eyewitness News s Bahama da je mama malog dječaka "trčala i vrištala" nakon napada dok ga je njegov otac odnosio. Rekla je da su podvezali ručnik oko njegove ozlijeđene noge. "Svi su mahnito pokušavali shvatiti što se događa... Tada je bilo vrlo kaotično", izvještava ABC, prenosi The Sun.

Turisti su odmah pobjegli, a dječak je helikopterom prebačen u bolnicu u Marylandu i sada je u stabilnom stanju.

Tvrtka je duboko ožalošćena zbog napada

Atlantis Resort golemi je raj za turiste s hotelima, kasinima i vodenim parkovima na otoku Paradise na Bahamima. Web stranica koja opisuje njihovu "avanturu u šetnji s morskim psima" u međuvremenu je nestala, a izložba je privremeno zatvorena. Međutim fotografije na web stranici pokazuju turiste u opremi kako šetaju okolo okruženi životinjama.

Opis glasi: "Upotrebom najsuvremenijih kaciga od prozirnog stakla, gosti odmarališta mogu hodati po dnu izložbe morskih pasa i naći se nos u nos sa čuvarima izgubljenog svijeta Atlantide. Iskustvo plivanja nije potrebno."

image

Morski pas tigar na Bahamima

/Shutterstock

U odmaralištu se drži sedam različitih vrsta morskih pasa, uključujući i najveće čekićare. Samo jedan od morskih pasa koji se drže u atrakcijama Atlantisa opisan je kao bezopasan za ljude.

Iz tvrtke koja upravlja resortom rekli su da su "duboko ožalošćeni" zbog napada.

"Započeli smo temeljitu internu istragu i u potpunosti surađujemo s vlastima. Ovakvi incidenti koji uključuju interakcije s morskim životom, čak i s vrstama morskih pasa uključenih u ovo iskustvo, rijetki su i nikada nisu prihvatljivi", poručili su oni.

Prije samo nekoliko tjedana surfera je ugrizla velika bijela psina na obali Južne Australije. 64-godišnjak je napadnut 200 metara od plaže samo tjedan dana nakon što je tinejdžer stradao u drugom napadu morskog psa. A tijelo još jednog mladog plivača izvučeno je iz vode u blizini australske plaže Ethel nakon napada morskog psa u prosincu, piše The Sun.

image

Morski psi u Atlantis resortu

Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 12:46