StoryEditorOCM
PanoramaBarack Obama

Bivši američki predsjednik dao je važni savjet za razvoj karijere, one koji slijepo streme k vrhu mogao bi i iznenaditi

Piše mozaik sd
26. ožujka 2024. - 20:46

Barack Obama, američki predsjednik iz reda demokrata u dva mandata, pojam je uspješnog političara. I to prema kriteriju uspona na vlast i prema samome načinu upravljanja. Zato njegove riječi i savjeti imaju posebnu vrijednost i težinu.

Misao i savjet koji je Obama često ponavljao, a koji je primjenjiv za mlade, glasi: "Brinite se o tome što želite raditi, a ne o tome što želite biti".

To je s javnošću podijelio Aneesh Raman, pisac Obaminih govora, čija karijera također nije bila pravocrtna: bio je CNN-ov dopisnik na Bliskom Istoku, pa šef ekonomskog odjela u Facebooku, a sada radi za društvenu mrežu LinkedIn.

Raman smatra da bi osobe od 20 do 25 godina trebale shvatiti koje su im vještine ključne i u čemu su strastvene. U dobi od 30 do 45 godina trebali bi primjenjivati te vještine. Nakon 45. godine je moguće razmišljati o tome kakav želite imati utjecaj na svom radnom mjestu i izvan njega. Prema njemu, to je najbolji način da se karijera dugoročno planira, posebno kada se zna da pojedini poslovi možda neće postojati za 20 godina, prenosi Klix.ba.

image

‘Brinite se o tome što želite raditi, a ne o tome što želite biti‘, poručio je Barack Obama

Adrian Dennis/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. travanj 2024 15:51