StoryEditorOCM
PanoramaPONOVNO SLOBODNA

Bivša manekenka i medijski mogul službeno su razvedeni, ali nije dobila sve što je htjela jer su Rupert Murdoch i njegova odrasla djeca iz bivšeg braka vraški dobri pregovarači

Piše Tanja Vučićević/Gloria
12. kolovoza 2022. - 20:14

Gotovo dva mjeseca nakon što su se bivša manekenka Jerry Hall i medijski mogul Rupert Murdoch odlučili razvesti, njihov šestogodišnji brak službeno je okončan ovog tjedna. Sklopili su prihvatljiv dogovor što potvrđuje zajedničko priopćenje koje je u srijedu navečer objavila njujorška PR tvrtka Rubenstein: "Jerry Hall i Rupert Murdoch finalizirali su razvod. Ostaju dobri prijatelji i žele jedno druge sve najbolje", piše Gloria.

image

Jerry Hall

Daniel Leal/Afp

U priopćenju je rečeno da je manekenka odustala od brakorazvodne parnice na sudu u Los Angelesu gdje je njezina odvjetnica Judy Poll prije nekoliko tjedana pokrenula taj postupak. Zatražila je, naime, da se detaljno utvrdi što sve posjeduje medijski mogul s posebnim naglaskom na stanje na njegovim bankovnim računima koliko ih god imao, kako bi se utvrdila bračna stečevina. Budući da su se bivši supružnici ipak dogovorili mimo suda, parnica otpada.

Izgleda da se 66-godišnja Jerry Hall majstorski postavila u pregovorima oko iznosa brakorazvodne popudbine, međutim, ni 91-godišnji Rupert Murdoch nije naivac. Osigurao se predbračnim ugovorom ali manekenka je zbog poteza (blefa?) svoje odvjetnice na sudu u Los Angelesu navodno izvukla puno više. Doduše, Murdochovi izvori navode da je riječ o 50 milijuna funta dok njezini tvrde da je dobila 250 milijuna funta i dvije vile, piše Daily Mail.

Sukobili su baš se oko nekretnina. Jerry htjela je njihovu velebnu rezidenciju s vinogradom od 14 hektara u Bel-Airu vrijednu 150 milijuna dolara te 200 milijuna dolara vrijedan ranč u Montani, ali njegovi nasljednici, djeca Prudence (64), Elisabeth (53), Lachlan (50) i James (49) za to nisu htjela ni čuti. Na kraju se bivša supruga Micka Jaggera morala zadovoljiti s 12 milijuna funta vrijednom rezidencijom Holmwood House u Engleskoj te vilom u St. Tropezu, ali zauzvrat je dobila mnogo veću financijsku otpremninu.

image

Rupert Murdochi sada već bivša supruga Jerry Hall

Mandel Ngan/Afp

Pa ipak, unosno razvedena manekenka na začelju je popisa bivših supruga milijardera. Uvjerljivo vode Melinda Gates sa 65 milijardi dolara nakon razvoda od osnivača Microsofta Billa Gatesa te MacKenzie Scott, bivša supruga osnivača Amazona Jeffa Bezosa: njezina je brakorazvodna nagodba iznosila oko 38 milijardi dolara. Čini se da je Rupert Murdoch odlično prošao, piše Gloria.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
30. rujan 2023 04:06