stdClass Object ( [id] => 1388436 [title] => Biograd je nezamisliv bez Radija BnM! Osnovan u teškim ratnim uvjetima, danas je zvuk i ritam nautičke perjanice Jadrana [alias] => biograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana [catid] => 423 [published] => 1 [introtext] => [fulltext] =>

Radio BnM zaštitni je znak Biograda na Moru i to već dugi niz godina, još iz vremena Domovinskog rata kad je osnovan "u nemogućim uvjetima", pa sve do današnjih dana u kojima je Biograd perjanica turizma, osobito nautičkog, ne samo na zadarskom području, već i na cijeloj jadranskoj obali.

Sadašnju ekipu čine direktor Željko Domitrović, tonski tehničar Goran Fuzul, voditeljica Branka Pelicarić, tehničar i voditelj Željko Sedić, novinarka i voditeljica Jelena Sučić, voditelj Martin Brkljača, tonski tehničar Roko Vodopija i vanjski suradnik i tehničar Marin Zorica.

Dobar odaziv slušatelja

Kako predstaviti Radio BnM? – pitamo ih.

– BnM je tvoj radio, lokalni radio koji slušateljima prenosi najosnovnije informacije koje ne mogu nigdje drugo čuti nego na BnM-u. Zanimljivo je da je Biograd imao svoj radio 60-ih godina u biogradskom muzeju, radijski veteran Gordan Kurtović bio je novinar koji je tada radio na Radio Biogradu. Tonac je bio Tihomir Benčić koji je dolazio sa svojom brodicom iz Tkona "upaliti radio" u muzeju. Otvorili bismo prozor od muzeja i rekli "aha, eno Tihe, mogli bismo uskoro krenuti, Tiho dolazi na penti!". Bilo je to skroz smišno, a taj je preteča-radio bio kratkog vijeka i tako je bilo sve do Domovinskog rata – ističe Branka Pelicarić.

---

image

Voditeljica Branka Pelicarić

Luka Gerlanc/Cropix
---

Radio BnM emitira svakodnevno jutarnji program od 7 do podne, zatim poslijepodnevni program do 18 sati, te večernji glazbeni program koji se produži tijekom čitave noći. "Aktualni sat", "Kulturist", "Night Drive", "Ekoton", "Duhovna Misao Nedjeljom", "Slova Snova", "Knjigofon"... neke su od popularnih emisija, među kojima je najslušanija "Aktualni sat" u kojoj Branka Pelicarić poziva u studio razne sugovornike na teme važne građanima s biogradskog područja, koji se u raspravu mogu uključiti i osobno, pozivima uživo.

– Emisija je dugovječna, a zahvaljujući tehničkim inovacijama, mogu se preko internetske stranice slušati i arhivska zdanja i te i ostalih emisija emitiranih svih proteklih godina – pohvalila se Branka.

Osnivač Radija BnM je Grad Biograd i ostale općine koje gravitiraju Biogradu. S obzirom na veliku važnost turizma, dobar dio programa prilagođen je turizmu u sezonskim mjesecima. Reporteri odlaze na teren i prate uživo sva događanja, od otočnih općina, turističkih zajednica Pašmana i Tkona do Svetog Filipa i Jakova, Pakoštana, te naravno Biograda na Moru.

---

image

Direktor Željko Domitrović

Luka Gerlanc/Cropix
---

– Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije. S obzirom na to da se ipak ne čujemo u većini županije to je dosta dobro, što znači da se na lokalnom području dosta slušamo. Oko 60 do 70 posto financiramo se iz marketinga, ovaj ostali dio je pomoć osnivača. Problematično je to u modernom dobu "outsourcinga" jer agencije uzimaju veliki udio u oglašavanju – kaže direktor.

Radio BnM vrti najbolju glazbu – izbor pop-rock hitova zbog čega se rado sluša i izvan biogradskog područja, kaže nam radijska ekipa. Osim toga, prije nekoliko dana pokrenuli su četiri specijalizirana glazbena kanala putem interneta https://radio-bnm.hr/ što je također naišlo da dobar odaziv slušatelja.

Jedna velika radijska obitelj

Planovi za budućnost su – ostati u eteru!

– Tu sam već 30 godina "privremeno", dok ne nađem neki bolji posao, ali zapravo cijelo vrijeme ne mrdam s radija. Plan je nastaviti dalje svakako, a dobro bi bilo da se radijskim eterom "zaraze" i neki mladi. Mlađima je radio često zanimljiv i atraktivan, ali im se čini da tu i nema baš puno novca, tako razmišljaju cure od oko 18 godina s kojima sam nedavno razgovarala. I onda im ja kažem "a u pravu ste".

Činjenica je da radio sluša nešto starija publika, dok su mlađi na YouTubeu i drugim platformama, gdje zapravo sami kreiraju svoje sadržaje i interese. Iako ne podilazimo nekim trenutnim glazbenim ukusima, nadopunjavanje digitalnim online formatima vrlo je važno za opstanak samog radija – kaže nam biogradska ekipa u kojoj svakako treba istaknuti Branku kao zaštitni i prepoznatljivi glas BnM-a, ali i susretljivu kolegicu zadarskim novinarima kada dolaze nekim poslom na njihovo područje.

---

image

Voditelj Martin Brkljača

Luka Gerlanc/Cropix
---

Martin, mlađi član ekipe, koji vodi emisiju "Kulturist", također je već godinama na radiju, što mu je ostvarenje životnog sna. Prati glazbu, snima reklame, sudjeluje u reportažama.

– Bio je oglas da primaju spikere-voditelje, mislim se ja bilo bi super, ali di ću se tako rano buditi? Dolazio sam oko radija, vrtio se i skoro okrenuo i otišao kući, misleći, ma nije ovo za tebe... Ipak sam došao i ostao raditi. Mislim da ovaj posao uđe pod kožu i zavoliš ga. Uvijek razmišljam možda bih mogao negdje bolje zarađivati, ali ovaj posao volim i teško bi mi se bilo odvojiti. Volim čuti taj "feedback", kad idem ulicom pa netko dobaci "baš vam je dobra glazba, dobra je bila emisija, slušamo vas..." Mislim da radio, osobito lokalni, ipak ima budućnost jer donosi lokalnu informaciju koju ne može niti jedan drugi medij tako brzo prenijeti. Ljudi to žele, a slušaju nas i preko "live streaminga" širom svijeta – ističe Martin.

Već su dugo zajedno i postali su jedna velika radijska obitelj. Biograd je jednostavno nezamisliv bez frekvencija BnM-a, a njihov signal dobrih vibracija "dobaci" se i puno dalje od lijepog Biograda. I još će dugo...

---

Kratka povijest

– Radijska postaja Biograd osnovana je početkom rujna 1991. na temelju odluke Izvršnog vijeće Skupštine općine Biograd na Moru, jer se ukazala potreba informiranja pučanstva u ratnim uvjetima. Sredstvima od donacije osigurana je nabava studijske i odašiljačke opreme. Koordinacija za ove operativno-tehničke poslove povjerena je Zoranu Maksanu i Robertu Šangulinu od Kriznog stožera i predsjednika Općine prof. Mile Maretića. Za programsko-uređivačku shemu bio je zadužen Ivo Mišulić s Radio Zadra. Bila je to eksperimentalna faza funkcioniranja u ratnim uvjetima u kojoj je sudjelovalo nekoliko voditelja i tehničara.

Ova eksperimentalna faza je trajala do proljeća 1992. godine. Općina Biograd n/m je pokrenula osnivanje trgovačkog društva CROATA d.o.o. za informacijsku djelatnost u svojem vlasništvu unutar kojeg je djelovala Radijska postaja Biograd. Dobivena je koncesija na frekvenciju od Ministarstva pomorstva i veza, nabavljena dodatna oprema, pronađen novi prostor i izvršena ekipiranost s novim ljudima. Radio je počeo s novim emitiranjem 31. srpnja 1992. godine. Za direktora je postavljen Mirko Đinđić, koji je tu dužnost obnašao do svibnja 1995., a za glavnog urednika Ivo Mišulić.

– Novinari/voditelji su bili, između ostalih, Božidar Rebić, Vesna Fantina, Danijela Petelinc, Branka Kraljev Pelicarić, tehničari Nikpalj, Mrvičić, Mikas i drugi. Radio je tada emitirao vrlo sadržajan program od 8 do 18 sati. Djelovanje Radio Biograda u ratnim uvjetima je bilo jako otežano, a i slušateljima je bilo otežano pratiti program jer je često i dugotrajno prostor bivše Općine Biograd bio bez električne energije. Prvotni prostor u kojem je radio djelovao bio je u odmaralištu Natron-Maglaj 1991., kasnije u odmaralištu Gradis, TPK, da bi konačno utočište dobio na Gradskoj tržnici. Zbog učestalih granatiranja srbočetničkih neprijateljskih snaga dolazilo je i do izmještanja repetitora s igrališta Nove zore u Sv. Filipu i Jakovu na brdo iznad mjesta Barotul na otoku Pašmanu. Tranzicija iz ratnog u lokalno informativno glasilo se dogodila 1995. kad je dobio novu kovanicu Radio BnM. Tada je novim direktorom postao Damir Jadrešić – prisjetio se Mirko Đinđić.

---

[video] => [gallery] => [extra_fields] => Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [extra_fields_search] => PALI RADIO 2 0 5499 2 2 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 [created] => 2024-05-08 11:10:26 [created_by] => 3185 [created_by_alias] => Piše Mišel Kalajžić [checked_out] => 0 [checked_out_time] => 0000-00-00 00:00:00 [modified] => 2024-05-14 06:25:12 [modified_by] => 3185 [publish_up] => 2024-05-13 21:57:00 [publish_down] => 0000-00-00 00:00:00 [trash] => 0 [access] => 1 [ordering] => 0 [featured] => 0 [featured_ordering] => 0 [image_caption] => [image_credits] => [video_caption] => [video_credits] => [hits] => 0 [params] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( [enable_css] => 1 [jQueryHandling] => 1.8remote [backendJQueryHandling] => remote [userName] => 1 [userImage] => 1 [userDescription] => 1 [userURL] => 1 [userEmail] => 0 [userFeedLink] => 1 [userFeedIcon] => 1 [userItemCount] => 30 [userItemTitle] => 1 [userItemTitleLinked] => 1 [userItemDateCreated] => 1 [userItemImage] => 1 [userItemIntroText] => 1 [userItemCategory] => 1 [userItemTags] => 1 [userItemCommentsAnchor] => 1 [userItemReadMore] => 1 [userItemOCMPlugins] => 1 [authorsListLimit] => 61 [tagItemCount] => 61 [tagItemTitle] => 1 [tagItemTitleLinked] => 1 [tagItemDateCreated] => 1 [tagItemImage] => 1 [tagItemIntroText] => 1 [tagItemCategory] => 1 [tagItemReadMore] => 1 [tagItemExtraFields] => 1 [tagOrdering] => [tagFeedLink] => 1 [tagFeedIcon] => 1 [genericItemCount] => 61 [genericItemTitle] => 1 [genericItemTitleLinked] => 1 [genericItemDateCreated] => 1 [genericItemImage] => 1 [genericItemIntroText] => 1 [genericItemCategory] => 1 [genericItemReadMore] => 1 [genericItemExtraFields] => 1 [genericFeedLink] => 1 [genericFeedIcon] => 1 [instantArticlesLimit] => 100 [instantArticlesExtraField] => 87 [instantArticlesExtraFieldON] => 2 [instantArticlesCategoriesChildren] => 0 [instantArticlesTitle] => [instantArticlesDescription] => [mainTagCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 396 [2] => 383 [3] => 424 [4] => 250 [5] => 251 [6] => 452 [7] => 252 [8] => 477 [9] => 253 [10] => 254 [11] => 255 [12] => 483 [13] => 256 [14] => 300 [15] => 257 [16] => 258 [17] => 260 ) [relatedItemsCategoriesChildren] => 1 [mobileJsonCustomHomepage] => 0 [mobileJsonQuoteModule] => 0 [mobileJsonWeatherModule] => 0 [mobileJsonLimit] => [mobileJsonObituary] => 0 [mobileApi2Enabled] => 1 [mobileApi2UserAgent] => OCM Mobile Articles [mobileApi2ImagePrefix] => h [mobileApi2ImageSuffix] => 1280 [mobileApi2DefaultAuthorImage] => /images/jpgs/user_face.jpg [mobileApi2TagLimit] => 50 [mobileApi2TagOrdering] => publishUp [mobileApi2TagCategories] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategories0] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 101 [mobileApi2TagExcludeCategories] => Array ( [0] => 318 [1] => 323 [2] => 301 [3] => 406 [4] => 417 ) ) [mobileApi2TagCategories1] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 328 ) [mobileApi2TagCategories2] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 329 ) [mobileApi2TagCategories3] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 327 ) [mobileApi2TagCategories4] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 478 ) [mobileApi2TagCategories5] => stdClass Object ( [mobileApi2TagCategoriesMenuitem] => 494 ) ) [mobileApi2TagsSearchLimit] => 200 [mainFeedCategories] => Array ( [0] => 240 ) [feedLimit] => 50 [mostPopularFeedLimit] => 20 [feedItemImage] => 0 [feedImgSize] => S [feedItemIntroText] => 0 [feedTextWordLimit] => [feedItemFullText] => 1 [feedTextCharacterLimit] => 300 [feedItemSubtitle] => 1 [feedItemAuthor] => 0 [feedTtl] => 60 [feedDescription] => RSS feeds for Slobodna Dalmacija [feedItemTags] => 0 [feedItemVideo] => 0 [feedItemGallery] => 0 [feedItemAttachments] => 0 [feedBogusEmail] => [feedTopModules] => Array ( [0] => 105 ) [feedTopFbExcludeCategories] => Array ( [0] => 243 [1] => 353 [2] => 333 ) [introTextCleanup] => 0 [introTextCleanupExcludeTags] => [introTextCleanupTagAttr] => [fullTextCleanup] => 0 [fullTextCleanupExcludeTags] => [fullTextCleanupTagAttr] => [xssFiltering] => 0 [linkPopupWidth] => 900 [linkPopupHeight] => 600 [imagesQuality] => 100 [itemImageXS] => 100 [itemImageS] => 200 [itemImageM] => 400 [itemImageL] => 600 [itemImageXL] => 900 [itemImageGeneric] => 300 [catImageWidth] => 100 [catImageDefault] => 1 [userImageWidth] => 100 [userImageDefault] => 1 [commenterImgWidth] => 48 [onlineImageEditor] => sumopaint [imageTimestamp] => 0 [imageMemoryLimit] => [socialButtonCode] => [twitterUsername] => [facebookMetatags] => 1 [facebookImage] => Medium [comments] => 1 [commentsOrdering] => DESC [commentsLimit] => 10 [commentsFormPosition] => below [commentsPublishing] => 0 [commentsReporting] => 2 [commentsReportRecipient] => [inlineCommentsModeration] => 0 [gravatar] => 1 [antispam] => 0 [recaptchaForRegistered] => 1 [akismetForRegistered] => 1 [commentsFormNotes] => 1 [commentsFormNotesText] => [frontendEditing] => 1 [showImageTab] => 1 [showImageGalleryTab] => 1 [showVideoTab] => 1 [showExtraFieldsTab] => 1 [showAttachmentsTab] => 1 [showOCMPlugins] => 1 [sideBarDisplayFrontend] => 0 [staticURL] => https://static.slobodnadalmacija.hr [siteURL] => https://slobodnadalmacija.hr [sseHost] => sse.slobodnadalmacija.hr [lockingArticlesCategories] => Array ( [0] => 119 [1] => 424 [2] => 250 [3] => 251 [4] => 452 [5] => 252 [6] => 477 [7] => 253 [8] => 254 [9] => 255 [10] => 483 [11] => 256 [12] => 257 [13] => 258 [14] => 260 ) [lockingArticlesUnit] => YEAR [lockingArticlesQuantity] => 1 [photoGalleryExtraField] => 63 [photoGalleryExtraFieldON] => 2 [videoGalleryExtraField] => 67 [videoGalleryExtraFieldON] => 2 [tickerModules] => Array ( [0] => 408 [1] => 409 ) [gaEmail] => [mergeEditors] => 1 [sideBarDisplay] => 1 [attachmentsFolder] => [hideImportButton] => 0 [googleSearch] => 0 [googleSearchContainer] => ocmGoogleSearchContainer [OCMUserProfile] => 1 [OCMUserGroup] => 4 [redirect] => 101 [adminSearch] => simple [cookieDomain] => [gatherStatistics] => 1 [article_preview_ocm_category_id] => [taggingSystem] => 1 [lockTags] => 0 [showTagFilter] => 0 [ocmTagNorm] => 0 [ocmTagNormCase] => lower [ocmTagNormAdditionalReplacements] => [recaptcha_public_key] => marko_margeta [recaptcha_private_key] => zoey2013 [recaptcha_theme] => clean [recaptchaV2] => 1 [recaptchaOnRegistration] => 0 [akismetApiKey] => [stopForumSpam] => 0 [stopForumSpamApiKey] => [showItemsCounterAdmin] => 1 [showChildCatItems] => 1 [disableCompactOrdering] => 0 [metaDescLimit] => 150 [enforceSEFReplacements] => 0 [SEFReplacements] => À|A, Á|A, Â|A, Ã|A, Ä|A, Å|A, à|a, á|a, â|a, ã|a, ä|a, å|a, Ā|A, ā|a, Ă|A, ă|a, Ą|A, ą|a, Ç|C, ç|c, Ć|C, ć|c, Ĉ|C, ĉ|c, Ċ|C, ċ|c, Č|C, č|c, Ð|D, ð|d, Ď|D, ď|d, Đ|D, đ|d, È|E, É|E, Ê|E, Ë|E, è|e, é|e, ê|e, ë|e, Ē|E, ē|e, Ĕ|E, ĕ|e, Ė|E, ė|e, Ę|E, ę|e, Ě|E, ě|e, Ĝ|G, ĝ|g, Ğ|G, ğ|g, Ġ|G, ġ|g, Ģ|G, ģ|g, Ĥ|H, ĥ|h, Ħ|H, ħ|h, Ì|I, Í|I, Î|I, Ï|I, ì|i, í|i, î|i, ï|i, Ĩ|I, ĩ|i, Ī|I, ī|i, Ĭ|I, ĭ|i, Į|I, į|i, İ|I, ı|i, Ĵ|J, ĵ|j, Ķ|K, ķ|k, ĸ|k, Ĺ|L, ĺ|l, Ļ|L, ļ|l, Ľ|L, ľ|l, Ŀ|L, ŀ|l, Ł|L, ł|l, Ñ|N, ñ|n, Ń|N, ń|n, Ņ|N, ņ|n, Ň|N, ň|n, ʼn|n, Ŋ|N, ŋ|n, Ò|O, Ó|O, Ô|O, Õ|O, Ö|O, Ø|O, ò|o, ó|o, ô|o, õ|o, ö|o, ø|o, Ō|O, ō|o, Ŏ|O, ŏ|o, Ő|O, ő|o, Ŕ|R, ŕ|r, Ŗ|R, ŗ|r, Ř|R, ř|r, Ś|S, ś|s, Ŝ|S, ŝ|s, Ş|S, ş|s, Š|S, š|s, ſ|s, Ţ|T, ţ|t, Ť|T, ť|t, Ŧ|T, ŧ|t, Ù|U, Ú|U, Û|U, Ü|U, ù|u, ú|u, û|u, ü|u, Ũ|U, ũ|u, Ū|U, ū|u, Ŭ|U, ŭ|u, Ů|U, ů|u, Ű|U, ű|u, Ų|U, ų|u, Ŵ|W, ŵ|w, Ý|Y, ý|y, ÿ|y, Ŷ|Y, ŷ|y, Ÿ|Y, Ź|Z, ź|z, Ż|Z, ż|z, Ž|Z, ž|z, α|a, β|b, γ|g, δ|d, ε|e, ζ|z, η|h, θ|th, ι|i, κ|k, λ|l, μ|m, ν|n, ξ|x, ο|o, π|p, ρ|r, σ|s, τ|t, υ|y, φ|f, χ|ch, ψ|ps, ω|w, Α|A, Β|B, Γ|G, Δ|D, Ε|E, Ζ|Z, Η|H, Θ|Th, Ι|I, Κ|K, Λ|L, Μ|M, Ξ|X, Ο|O, Π|P, Ρ|R, Σ|S, Τ|T, Υ|Y, Φ|F, Χ|Ch, Ψ|Ps, Ω|W, ά|a, έ|e, ή|h, ί|i, ό|o, ύ|y, ώ|w, Ά|A, Έ|E, Ή|H, Ί|I, Ό|O, Ύ|Y, Ώ|W, ϊ|i, ΐ|i, ϋ|y, ς|s, А|A, Ӑ|A, Ӓ|A, Ә|E, Ӛ|E, Ӕ|E, Б|B, В|V, Г|G, Ґ|G, Ѓ|G, Ғ|G, Ӷ|G, y|Y, Д|D, Е|E, Ѐ|E, Ё|YO, Ӗ|E, Ҽ|E, Ҿ|E, Є|YE, Ж|ZH, Ӂ|DZH, Җ|ZH, Ӝ|DZH, З|Z, Ҙ|Z, Ӟ|DZ, Ӡ|DZ, Ѕ|DZ, И|I, Ѝ|I, Ӥ|I, Ӣ|I, І|I, Ї|JI, Ӏ|I, Й|Y, Ҋ|Y, Ј|J, К|K, Қ|Q, Ҟ|Q, Ҡ|K, Ӄ|Q, Ҝ|K, Л|L, Ӆ|L, Љ|L, М|M, Ӎ|M, Н|N, Ӊ|N, Ң|N, Ӈ|N, Ҥ|N, Њ|N, О|O, Ӧ|O, Ө|O, Ӫ|O, Ҩ|O, П|P, Ҧ|PF, Р|P, Ҏ|P, С|S, Ҫ|S, Т|T, Ҭ|TH, Ћ|T, Ќ|K, У|U, Ў|U, Ӳ|U, Ӱ|U, Ӯ|U, Ү|U, Ұ|U, Ф|F, Х|H, Ҳ|H, Һ|H, Ц|TS, Ҵ|TS, Ч|CH, Ӵ|CH, Ҷ|CH, Ӌ|CH, Ҹ|CH, Џ|DZ, Ш|SH, Щ|SHT, Ъ|A, Ы|Y, Ӹ|Y, Ь|Y, Ҍ|Y, Э|E, Ӭ|E, Ю|YU, Я|YA, а|a, ӑ|a, ӓ|a, ә|e, ӛ|e, ӕ|e, б|b, в|v, г|g, ґ|g, ѓ|g, ғ|g, ӷ|g, y|y, д|d, е|e, ѐ|e, ё|yo, ӗ|e, ҽ|e, ҿ|e, є|ye, ж|zh, ӂ|dzh, җ|zh, ӝ|dzh, з|z, ҙ|z, ӟ|dz, ӡ|dz, ѕ|dz, и|i, ѝ|i, ӥ|i, ӣ|i, і|i, ї|ji, Ӏ|i, й|y, ҋ|y, ј|j, к|k, қ|q, ҟ|q, ҡ|k, ӄ|q, ҝ|k, л|l, ӆ|l, љ|l, м|m, ӎ|m, н|n, ӊ|n, ң|n, ӈ|n, ҥ|n, њ|n, о|o, ӧ|o, ө|o, ӫ|o, ҩ|o, п|p, ҧ|pf, р|p, ҏ|p, с|s, ҫ|s, т|t, ҭ|th, ћ|t, ќ|k, у|u, ў|u, ӳ|u, ӱ|u, ӯ|u, ү|u, ұ|u, ф|f, х|h, ҳ|h, һ|h, ц|ts, ҵ|ts, ч|ch, ӵ|ch, ҷ|ch, ӌ|ch, ҹ|ch, џ|dz, ш|sh, щ|sht, ъ|a, ы|y, ӹ|y, ь|y, ҍ|y, э|e, ӭ|e, ю|yu, я|ya [ocmSef] => 0 [ocmSefLabelCat] => content [ocmSefLabelTag] => tag [ocmSefLabelUser] => author [ocmSefLabelSearch] => search [ocmSefLabelDate] => date [ocmSefLabelItem] => 0 [ocmSefLabelItemCustomPrefix] => [ocmSefInsertItemId] => 1 [ocmSefItemIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseItemTitleAlias] => 1 [ocmSefInsertCatId] => 1 [ocmSefCatIdTitleAliasSep] => dash [ocmSefUseCatTitleAlias] => 1 [show_page_heading] => 0 [categories] => Array ( [0] => 423 ) [exclude_from_group_by_subcategories] => 0 [menu-anchor_css] => nav__link [menu_text] => 1 [menu_show] => 1 [menu-meta_description] => Najnovija događanja i savjeti iz svijeta showbiznisa. [menu-meta_keywords] => vijesti, zanimljivosti, savjeti, showbiz, trend, društvena mreža, život, zdravlje, moda, ljepota, putovanja, tehnologija, gastro, dom, obitelj, karijera, viral [secure] => 0 [obituaries_portal] => 0 [page_title] => Panorama [page_description] => SiteMeta Description [page_rights] => [robots] => [inheritFrom] => 0 [num_leading_items] => 2 [num_leading_columns] => 1 [leadingImgSize] => Large [num_primary_items] => 4 [num_primary_columns] => 2 [primaryImgSize] => Medium [num_secondary_items] => 4 [num_secondary_columns] => 1 [secondaryImgSize] => Small [num_links] => 4 [num_links_columns] => 1 [linksImgSize] => XSmall [catCatalogMode] => 0 [catFeaturedItems] => 1 [catOrdering] => publishUp [catPagination] => 2 [catPaginationResults] => 1 [catTitle] => 1 [catTitleItemCounter] => 1 [catDescription] => 1 [catImage] => 1 [catFeedLink] => 0 [catFeedIcon] => 0 [subCategories] => 1 [subCatColumns] => 2 [subCatTitle] => 1 [subCatTitleItemCounter] => 1 [subCatDescription] => 1 [subCatImage] => 1 [catItemTitle] => 1 [catItemTitleLinked] => 1 [catItemFeaturedNotice] => 0 [catItemAuthor] => 1 [catItemDateCreated] => 1 [catItemRating] => 0 [catItemImage] => 1 [catItemIntroText] => 1 [catItemExtraFields] => 0 [catItemHits] => 0 [catItemCategory] => 1 [catItemTags] => 1 [catItemAttachments] => 0 [catItemAttachmentsCounter] => 0 [catItemVideo] => 0 [catItemVideoAutoPlay] => 0 [catItemImageGallery] => 0 [catItemDateModified] => 0 [catItemReadMore] => 1 [catItemCommentsAnchor] => 1 [catItemOCMPlugins] => 1 [itemDateCreated] => 1 [itemTitle] => 1 [itemFeaturedNotice] => 1 [itemAuthor] => 1 [itemFontResizer] => 1 [itemPrintButton] => 0 [itemEmailButton] => 1 [itemSocialButton] => 1 [itemVideoAnchor] => 1 [itemImageGalleryAnchor] => 1 [itemCommentsAnchor] => 1 [itemRating] => 0 [itemImage] => 1 [itemImgSize] => Large [itemImageMainCaption] => 1 [itemImageMainCredits] => 1 [itemIntroText] => 0 [itemFullText] => 1 [itemExtraFields] => 1 [itemDateModified] => 1 [itemHits] => 0 [itemCategory] => 0 [itemTags] => 1 [itemAttachments] => 1 [itemAttachmentsCounter] => 1 [itemVideo] => 1 [itemVideoAutoPlay] => 0 [itemVideoCaption] => 1 [itemVideoCredits] => 1 [itemImageGallery] => 0 [itemNavigation] => 0 [itemComments] => 1 [itemTwitterButton] => 1 [itemFacebookButton] => 1 [itemGooglePlusOneButton] => 1 [itemAuthorBlock] => 0 [itemAuthorImage] => 0 [itemAuthorDescription] => 0 [itemAuthorURL] => 0 [itemAuthorEmail] => 0 [itemAuthorLatest] => 0 [itemAuthorLatestLimit] => 5 [itemRelated] => 1 [itemRelatedLimit] => 2 [itemRelatedTitle] => 1 [itemRelatedCategory] => 1 [itemRelatedImageSize] => Medium [itemRelatedIntrotext] => 0 [itemRelatedFulltext] => 0 [itemRelatedAuthor] => 0 [itemRelatedMedia] => 1 [itemRelatedImageGallery] => 1 [itemOCMPlugins] => 1 [recaptcha] => ) [initialized:protected] => 1 [separator] => . ) [metadesc] => [metadata] => robots= author= title=Biograd je nezamisliv bez Radija BnM! Osnovan u teškim ratnim uvjetima, danas je zvuk i ritam nautičke perjanice Jadrana page_title=Biograd je nezamisliv bez Radija BnM! Osnovan u teškim ratnim uvjetima, danas je zvuk i ritam nautičke perjanice Jadrana [metakey] => Radio BnM, Biograd [plugins] => {"incptvocmimagegalleryIGParameters":"default","incptvocmimagegalleryocmIGposition":"OcmAfterDisplayContent","incptvocmimagegalleryocmIGtheme":"CameraSlideshow","incptvocmimagegalleryImages":["\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037946.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037942.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037947.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037951.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037940.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037950.jpg","\/images\/slike\/2024\/05\/08\/27037938.jpg"],"incptvocmimagegalleryImageTitles":["Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix","Luka Gerlanc\/Cropix"],"incptvocmimagegalleryImageDescriptions":["

Dobacimo se na\u0161im signalom do Benkovca i Pa\u0161mana, Pirovca i dijela Zadra. Oda\u0161ilja\u010d je na Pa\u0161manu i u Pako\u0161tanima, imamo dva oda\u0161ilja\u010da, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slu\u0161anost nam je dosta dobra, negdje smo izme\u0111u 4. i 5. mjesta na razini Zadarske \u017eupanije \u2013 ka\u017ee direktor.<\/p>","

Direktor \u017deljko Domitrovi\u0107<\/p>","

Voditeljica Branka Pelicari\u0107<\/p>","

Voditelj Martin Brklja\u010da<\/p>","

Voditeljica Jelena Su\u010di\u0107<\/p>","

Tonski tehni\u010dar Goran Fuzul<\/p>","

Osniva\u010d Radija BnM je Grad Biograd i ostale op\u0107ine koje gravitiraju Biogradu. S obzirom na veliku va\u017enost turizma, dobar dio programa prilago\u0111en je turizmu u sezonskim mjesecima. Reporteri odlaze na teren i prate u\u017eivo sva doga\u0111anja, od oto\u010dnih op\u0107ina, turisti\u010dkih zajednica Pa\u0161mana i Tkona do Svetog Filipa i Jakova, Pako\u0161tana, te naravno Biograda na Moru.<\/p>"],"incptvocmimagegalleryImageFocus":["50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50","50:50"],"incptvocmimagegalleryImageDimensions":[{"size0":"1920x1278","hd_27037946_1920.jpg":"1920x1080","k_27037946_1280.jpg":"1280x1280","k_27037946_1024.jpg":"1024x1024","k_27037946_640.jpg":"640x640","k_27037946_480.jpg":"480x480","k_27037946_340.jpg":"340x340","k_27037946_220.jpg":"220x220","o_27037946_1280.jpg":"1280x852","o_27037946_1024.jpg":"1024x681","o_27037946_640.jpg":"640x426","o_27037946_480.jpg":"480x319","o_27037946_340.jpg":"340x226","o_27037946_220.jpg":"220x146","h_27037946_1280.jpg":"1280x854","h_27037946_1024.jpg":"1024x683","h_27037946_640.jpg":"640x427","h_27037946_480.jpg":"480x320","h_27037946_340.jpg":"340x227","h_27037946_220.jpg":"220x147","pp_27037946_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037946_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037946_640.jpg":"640x814","pp_27037946_480.jpg":"480x611","pp_27037946_340.jpg":"340x432","pp_27037946_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_27037942_1920.jpg":"1920x1080","k_27037942_1280.jpg":"1280x1280","k_27037942_1024.jpg":"1024x1024","k_27037942_640.jpg":"640x640","k_27037942_480.jpg":"480x480","k_27037942_340.jpg":"340x340","k_27037942_220.jpg":"220x220","o_27037942_1280.jpg":"1280x852","o_27037942_1024.jpg":"1024x681","o_27037942_640.jpg":"640x426","o_27037942_480.jpg":"480x319","o_27037942_340.jpg":"340x226","o_27037942_220.jpg":"220x146","h_27037942_1280.jpg":"1280x854","h_27037942_1024.jpg":"1024x683","h_27037942_640.jpg":"640x427","h_27037942_480.jpg":"480x320","h_27037942_340.jpg":"340x227","h_27037942_220.jpg":"220x147","pp_27037942_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037942_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037942_640.jpg":"640x814","pp_27037942_480.jpg":"480x611","pp_27037942_340.jpg":"340x432","pp_27037942_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_27037947_1920.jpg":"1920x1080","k_27037947_1280.jpg":"1280x1280","k_27037947_1024.jpg":"1024x1024","k_27037947_640.jpg":"640x640","k_27037947_480.jpg":"480x480","k_27037947_340.jpg":"340x340","k_27037947_220.jpg":"220x220","o_27037947_1280.jpg":"1280x852","o_27037947_1024.jpg":"1024x681","o_27037947_640.jpg":"640x426","o_27037947_480.jpg":"480x319","o_27037947_340.jpg":"340x226","o_27037947_220.jpg":"220x146","h_27037947_1280.jpg":"1280x854","h_27037947_1024.jpg":"1024x683","h_27037947_640.jpg":"640x427","h_27037947_480.jpg":"480x320","h_27037947_340.jpg":"340x227","h_27037947_220.jpg":"220x147","pp_27037947_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037947_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037947_640.jpg":"640x814","pp_27037947_480.jpg":"480x611","pp_27037947_340.jpg":"340x432","pp_27037947_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1277","hd_27037951_1920.jpg":"1920x1080","k_27037951_1280.jpg":"1280x1280","k_27037951_1024.jpg":"1024x1024","k_27037951_640.jpg":"640x640","k_27037951_480.jpg":"480x480","k_27037951_340.jpg":"340x340","k_27037951_220.jpg":"220x220","o_27037951_1280.jpg":"1280x851","o_27037951_1024.jpg":"1024x681","o_27037951_640.jpg":"640x425","o_27037951_480.jpg":"480x319","o_27037951_340.jpg":"340x226","o_27037951_220.jpg":"220x146","h_27037951_1280.jpg":"1280x854","h_27037951_1024.jpg":"1024x683","h_27037951_640.jpg":"640x427","h_27037951_480.jpg":"480x320","h_27037951_340.jpg":"340x227","h_27037951_220.jpg":"220x147","pp_27037951_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037951_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037951_640.jpg":"640x814","pp_27037951_480.jpg":"480x611","pp_27037951_340.jpg":"340x432","pp_27037951_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_27037940_1920.jpg":"1920x1080","k_27037940_1280.jpg":"1280x1280","k_27037940_1024.jpg":"1024x1024","k_27037940_640.jpg":"640x640","k_27037940_480.jpg":"480x480","k_27037940_340.jpg":"340x340","k_27037940_220.jpg":"220x220","o_27037940_1280.jpg":"1280x852","o_27037940_1024.jpg":"1024x681","o_27037940_640.jpg":"640x426","o_27037940_480.jpg":"480x319","o_27037940_340.jpg":"340x226","o_27037940_220.jpg":"220x146","h_27037940_1280.jpg":"1280x854","h_27037940_1024.jpg":"1024x683","h_27037940_640.jpg":"640x427","h_27037940_480.jpg":"480x320","h_27037940_340.jpg":"340x227","h_27037940_220.jpg":"220x147","pp_27037940_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037940_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037940_640.jpg":"640x814","pp_27037940_480.jpg":"480x611","pp_27037940_340.jpg":"340x432","pp_27037940_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_27037950_1920.jpg":"1920x1080","k_27037950_1280.jpg":"1280x1280","k_27037950_1024.jpg":"1024x1024","k_27037950_640.jpg":"640x640","k_27037950_480.jpg":"480x480","k_27037950_340.jpg":"340x340","k_27037950_220.jpg":"220x220","o_27037950_1280.jpg":"1280x852","o_27037950_1024.jpg":"1024x681","o_27037950_640.jpg":"640x426","o_27037950_480.jpg":"480x319","o_27037950_340.jpg":"340x226","o_27037950_220.jpg":"220x146","h_27037950_1280.jpg":"1280x854","h_27037950_1024.jpg":"1024x683","h_27037950_640.jpg":"640x427","h_27037950_480.jpg":"480x320","h_27037950_340.jpg":"340x227","h_27037950_220.jpg":"220x147","pp_27037950_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037950_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037950_640.jpg":"640x814","pp_27037950_480.jpg":"480x611","pp_27037950_340.jpg":"340x432","pp_27037950_220.jpg":"220x280"},{"size0":"1920x1278","hd_27037938_1920.jpg":"1920x1080","k_27037938_1280.jpg":"1280x1280","k_27037938_1024.jpg":"1024x1024","k_27037938_640.jpg":"640x640","k_27037938_480.jpg":"480x480","k_27037938_340.jpg":"340x340","k_27037938_220.jpg":"220x220","o_27037938_1280.jpg":"1280x852","o_27037938_1024.jpg":"1024x681","o_27037938_640.jpg":"640x426","o_27037938_480.jpg":"480x319","o_27037938_340.jpg":"340x226","o_27037938_220.jpg":"220x146","h_27037938_1280.jpg":"1280x854","h_27037938_1024.jpg":"1024x683","h_27037938_640.jpg":"640x427","h_27037938_480.jpg":"480x320","h_27037938_340.jpg":"340x227","h_27037938_220.jpg":"220x147","pp_27037938_1280.jpg":"1280x1628","pp_27037938_1024.jpg":"1024x1303","pp_27037938_640.jpg":"640x814","pp_27037938_480.jpg":"480x611","pp_27037938_340.jpg":"340x432","pp_27037938_220.jpg":"220x280"}],"incptvocmimagegalleryImageUseInGallery":["1","1","1","1","1","1","1"]} [language] => * [multi_author] => 0 [type_id] => 100 [category] => TableOCMCategory Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [description] => [parent] => 254 [extraFieldsGroup] => 9 [published] => 1 [image] => [access] => 1 [ordering] => 6 [params] => {"inheritFrom":"254","catMetaDesc":"","catMetaKey":"","catMetaRobots":"","catMetaAuthor":"","theme":"","num_leading_items":"2","num_leading_columns":"1","leadingImgSize":"Large","num_primary_items":"4","num_primary_columns":"2","primaryImgSize":"Medium","num_secondary_items":"4","num_secondary_columns":"1","secondaryImgSize":"Small","num_links":"4","num_links_columns":"1","linksImgSize":"XSmall","catCatalogMode":"0","catFeaturedItems":"1","catOrdering":"publishUp","catPagination":"2","catPaginationResults":"1","catTitle":"1","catTitleItemCounter":"1","catDescription":"1","catImage":"1","catFeedLink":"0","catFeedIcon":"0","subCategories":"1","subCatColumns":"2","subCatOrdering":"","subCatTitle":"1","subCatTitleItemCounter":"1","subCatDescription":"1","subCatImage":"1","itemImageXS":"","itemImageS":"","itemImageM":"","itemImageL":"","itemImageXL":"","catItemTitle":"1","catItemTitleLinked":"1","catItemFeaturedNotice":"0","catItemAuthor":"1","catItemDateCreated":"1","catItemRating":"0","catItemImage":"1","catItemIntroText":"1","catItemIntroTextWordLimit":"","catItemExtraFields":"0","catItemHits":"0","catItemCategory":"1","catItemTags":"1","catItemAttachments":"0","catItemAttachmentsCounter":"0","catItemVideo":"0","catItemVideoWidth":"","catItemVideoHeight":"","catItemAudioWidth":"","catItemAudioHeight":"","catItemVideoAutoPlay":"0","catItemImageGallery":"0","catItemImageGalleryWidth":"","catItemImageGalleryHeight":"","catItemDateModified":"0","catItemReadMore":"1","catItemCommentsAnchor":"1","catItemOCMPlugins":"1","itemDateCreated":"1","itemTitle":"1","itemFeaturedNotice":"1","itemAuthor":"1","itemFontResizer":"1","itemPrintButton":"0","itemEmailButton":"1","itemSocialButton":"1","itemVideoAnchor":"1","itemImageGalleryAnchor":"1","itemCommentsAnchor":"1","itemRating":"0","itemImage":"1","itemImgSize":"Large","itemImageMainCaption":"1","itemImageMainCredits":"1","itemIntroText":"0","itemFullText":"1","itemExtraFields":"0","itemDateModified":"1","itemHits":"0","itemCategory":"0","itemTags":"1","itemAttachments":"1","itemAttachmentsCounter":"1","itemVideo":"1","itemVideoWidth":"","itemVideoHeight":"","itemAudioWidth":"","itemAudioHeight":"","itemVideoAutoPlay":"0","itemVideoCaption":"1","itemVideoCredits":"1","itemImageGallery":"0","itemImageGalleryWidth":"","itemImageGalleryHeight":"","itemNavigation":"0","itemComments":"1","itemTwitterButton":"1","itemFacebookButton":"1","itemGooglePlusOneButton":"1","itemAuthorBlock":"0","itemAuthorImage":"0","itemAuthorDescription":"0","itemAuthorURL":"0","itemAuthorEmail":"0","itemAuthorLatest":"0","itemAuthorLatestLimit":"5","itemRelated":"0","itemRelatedLimit":"5","itemRelatedTitle":"1","itemRelatedCategory":"0","itemRelatedImageSize":"0","itemRelatedIntrotext":"1","itemRelatedFulltext":"0","itemRelatedAuthor":"0","itemRelatedMedia":"0","itemRelatedImageGallery":"0","itemOCMPlugins":"1"} [trash] => 0 [plugins] => {"customparams_created":"2019-11-04 19:44:34","customparams_modified":"2019-11-04 19:44:34","customparams_videobg":"","customparams_countdown_module":"","customparams_search_template":""} [language] => * [container] => 0 [container_name] => [_tbl:protected] => #__ocm_categories [_tbl_key:protected] => id [_tbl_keys:protected] => Array ( [0] => id ) [_db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object ( [name] => mysqli [serverType] => mysql [connection:protected] => mysqli Object ( [affected_rows] => 1 [client_info] => mysqlnd 5.0.12-dev - 20150407 - $Id: 7cc7cc96e675f6d72e5cf0f267f48e167c2abb23 $ [client_version] => 50012 [connect_errno] => 0 [connect_error] => [errno] => 0 [error] => [error_list] => Array ( ) [field_count] => 18 [host_info] => 127.0.0.1 via TCP/IP [info] => [insert_id] => 0 [server_info] => 5.5.30 [server_version] => 50530 [stat] => Uptime: 8262695 Threads: 4 Questions: 1701983390 Slow queries: 5081040 [sqlstate] => 00000 [protocol_version] => 10 [thread_id] => 112933489 [warning_count] => 0 ) [nameQuote:protected] => ` [nullDate:protected] => 0000-00-00 00:00:00 [_database:JDatabaseDriver:private] => sdproductiondb [count:protected] => 50 [cursor:protected] => [debug:protected] => [limit:protected] => 0 [log:protected] => Array ( ) [timings:protected] => Array ( ) [callStacks:protected] => Array ( ) [offset:protected] => 0 [options:protected] => Array ( [driver] => mysqli_exabyte [host] => 127.0.0.1 [user] => proxy_user_front02 [password] => b3hX5DrKwjx6 [database] => sdproductiondb [prefix] => sk_ [select] => 1 [port] => 6033 [socket] => ) [sql:protected] => JDatabaseQueryMysqli Object ( [offset:protected] => 0 [limit:protected] => 0 [db:protected] => JDatabaseDriverMysqli_Exabyte Object *RECURSION* [sql:protected] => [type:protected] => select [element:protected] => [select:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => SELECT [elements:protected] => Array ( [0] => category.* [1] => IF(ISNULL(container.catid),false,true) AS container [2] => container.name AS container_name [3] => SEFURL_cr.menuItemID AS sefurl_belonging_menu_item ) [glue:protected] => , ) [delete:protected] => [update:protected] => [insert:protected] => [from:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => FROM [elements:protected] => Array ( [0] => `#__ocm_categories` AS `category` ) [glue:protected] => , ) [join:protected] => Array ( [0] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_containers AS container ON category.id = container.catid ) [glue:protected] => , ) [1] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => LEFT JOIN [elements:protected] => Array ( [0] => #__ocm_sefurl_category_menu_relation AS SEFURL_cr ON category.id = SEFURL_cr.categoryID ) [glue:protected] => , ) ) [set:protected] => [where:protected] => JDatabaseQueryElement Object ( [name:protected] => WHERE [elements:protected] => Array ( [0] => `category`.`id` = '240' ) [glue:protected] => AND ) [group:protected] => [having:protected] => [columns:protected] => [values:protected] => [order:protected] => [autoIncrementField:protected] => [call:protected] => [exec:protected] => [union:protected] => [unionAll:protected] => [selectRowNumber:protected] => ) [tablePrefix:protected] => sk_ [utf:protected] => 1 [utf8mb4:protected] => 1 [errorNum:protected] => 0 [errorMsg:protected] => [transactionDepth:protected] => 0 [disconnectHandlers:protected] => Array ( ) [ocmConfig] => Array ( ) ) [_trackAssets:protected] => [_rules:protected] => [_locked:protected] => [_autoincrement:protected] => 1 [_observers:protected] => JObserverUpdater Object ( [aliases:protected] => Array ( ) [observers:protected] => Array ( ) [doCallObservers:protected] => 1 ) [_columnAlias:protected] => Array ( ) [_jsonEncode:protected] => Array ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [year_lookup] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) [additional_categories] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 482 [name] => Premium [alias] => premium [parent] => 240 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /vinski-podrum-stari/sponzori ) [1] => stdClass Object ( [id] => 423 [name] => Panorama [alias] => panorama [parent] => 254 [published] => 1 [trash] => 0 [link] => /mozaik/panorama ) ) [link] => /mozaik/panorama/biograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana-1388436 [printLink] => /mozaik/panorama/biograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana-1388436?tmpl=component&print=1 [tags] => Array ( [0] => stdClass Object ( [id] => 525032 [name] => Radio BnM [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => radio-bnm [link] => /tag/radio-bnm ) [1] => stdClass Object ( [id] => 362269 [name] => Biograd [published] => 1 [section] => [subsection] => [weight] => [created] => 0000-00-00 00:00:00 [main_article_id] => 0 [alias] => biograd [link] => /tag/biograd ) ) [imageXSmall] => [imageSmall] => [imageMedium] => [imageLarge] => [imageXLarge] => [extraFields] => stdClass Object ( [SuperscriptTitle] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [contains_infographic] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [Withoutads] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [Photo_gallery] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [promo] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [contains_video] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [premium_content] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [exclude_comments] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [open_link_in_new_window] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [horizontal_crop_of_the_main_photo] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [no_index] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [no_cache] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [dont_show_on_the_front_page] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [related_on_bottom] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [live_button] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [instant_articles] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [s_preporucuje] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [s_voli] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [layout_with_three_photos] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [gallery_in_the_article] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [required_views] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [fullhd_image] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [CitySelect] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [paid_article] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [SD_na_licu_mjesta] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [Important_article] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) ) [attachments] => Array ( ) [cleanTitle] => Biograd je nezamisliv bez Radija BnM! Osnovan u teškim ratnim uvjetima, danas je zvuk i ritam nautičke perjanice Jadrana [num_of_authors] => 0 [author] => Joomla\CMS\User\User Object ( [isRoot:protected] => [id] => 3185 [name] => Mišel Kalajžić [username] => mi-el-kalaj-i [email] => mi-el-kalaj-i@sd.hr [password] => $2y$10$hYS20Ozlh85AUektyOPqw.U9NsCACNDtlInOS4UxFugaUudgb3G/a [password_clear] => [block] => 0 [sendEmail] => 0 [registerDate] => 0000-00-00 00:00:00 [lastvisitDate] => 0000-00-00 00:00:00 [activation] => [params] => [groups] => Array ( [2] => 2 ) [guest] => 0 [lastResetTime] => 0000-00-00 00:00:00 [resetCount] => 0 [requireReset] => 0 [_params:protected] => Joomla\Registry\Registry Object ( [data:protected] => stdClass Object ( ) [initialized:protected] => [separator] => . ) [_authGroups:protected] => [_authLevels:protected] => [_authActions:protected] => [_errorMsg:protected] => [userHelper:protected] => Joomla\CMS\User\UserWrapper Object ( ) [_errors:protected] => Array ( ) [otpKey] => [otep] => [link] => /autor/misel-kalajzic-3185 [profile] => stdClass Object ( [id] => 1703 [gender] => m [description] => [image] => 1703.png [url] => [group] => 4 [plugins] => {"customparams_author_school":"","customparams_author_title":"","customparams_author_title_categoryid":"28","customparams_fb_link":"","customparams_tw_link":""} ) [avatar] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/authors/1703.png ) [numOfComments] => 0 [mainImage] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037946.jpg [galleryCount] => 7 [hasImage] => 1 [mainImageAuthor] => Luka Gerlanc/Cropix [mainImageDesc] =>

Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije – kaže direktor.

[popup_gallery] => Array ( [0] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037946.jpg [title] =>

Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije – kaže direktor.

Luka Gerlanc/Cropix ) [1] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037942.jpg [title] =>

Direktor Željko Domitrović

Luka Gerlanc/Cropix ) [2] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037947.jpg [title] =>

Voditeljica Branka Pelicarić

Luka Gerlanc/Cropix ) [3] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037951.jpg [title] =>

Voditelj Martin Brkljača

Luka Gerlanc/Cropix ) [4] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037940.jpg [title] =>

Voditeljica Jelena Sučić

Luka Gerlanc/Cropix ) [5] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037950.jpg [title] =>

Tonski tehničar Goran Fuzul

Luka Gerlanc/Cropix ) [6] => stdClass Object ( [src] => https://static.slobodnadalmacija.hr/images/slike/2024/05/08/27037938.jpg [title] =>

Osnivač Radija BnM je Grad Biograd i ostale općine koje gravitiraju Biogradu. S obzirom na veliku važnost turizma, dobar dio programa prilagođen je turizmu u sezonskim mjesecima. Reporteri odlaze na teren i prate uživo sva događanja, od otočnih općina, turističkih zajednica Pašmana i Tkona do Svetog Filipa i Jakova, Pakoštana, te naravno Biograda na Moru.

Luka Gerlanc/Cropix ) ) [bgPosition] => [text] => {OCMSplitter}

Radio BnM zaštitni je znak Biograda na Moru i to već dugi niz godina, još iz vremena Domovinskog rata kad je osnovan "u nemogućim uvjetima", pa sve do današnjih dana u kojima je Biograd perjanica turizma, osobito nautičkog, ne samo na zadarskom području, već i na cijeloj jadranskoj obali.

Sadašnju ekipu čine direktor Željko Domitrović, tonski tehničar Goran Fuzul, voditeljica Branka Pelicarić, tehničar i voditelj Željko Sedić, novinarka i voditeljica Jelena Sučić, voditelj Martin Brkljača, tonski tehničar Roko Vodopija i vanjski suradnik i tehničar Marin Zorica.

Dobar odaziv slušatelja

Kako predstaviti Radio BnM? – pitamo ih.

– BnM je tvoj radio, lokalni radio koji slušateljima prenosi najosnovnije informacije koje ne mogu nigdje drugo čuti nego na BnM-u. Zanimljivo je da je Biograd imao svoj radio 60-ih godina u biogradskom muzeju, radijski veteran Gordan Kurtović bio je novinar koji je tada radio na Radio Biogradu. Tonac je bio Tihomir Benčić koji je dolazio sa svojom brodicom iz Tkona "upaliti radio" u muzeju. Otvorili bismo prozor od muzeja i rekli "aha, eno Tihe, mogli bismo uskoro krenuti, Tiho dolazi na penti!". Bilo je to skroz smišno, a taj je preteča-radio bio kratkog vijeka i tako je bilo sve do Domovinskog rata – ističe Branka Pelicarić.

---

image

Voditeljica Branka Pelicarić

Luka Gerlanc/Cropix
---

Radio BnM emitira svakodnevno jutarnji program od 7 do podne, zatim poslijepodnevni program do 18 sati, te večernji glazbeni program koji se produži tijekom čitave noći. "Aktualni sat", "Kulturist", "Night Drive", "Ekoton", "Duhovna Misao Nedjeljom", "Slova Snova", "Knjigofon"... neke su od popularnih emisija, među kojima je najslušanija "Aktualni sat" u kojoj Branka Pelicarić poziva u studio razne sugovornike na teme važne građanima s biogradskog područja, koji se u raspravu mogu uključiti i osobno, pozivima uživo.

– Emisija je dugovječna, a zahvaljujući tehničkim inovacijama, mogu se preko internetske stranice slušati i arhivska zdanja i te i ostalih emisija emitiranih svih proteklih godina – pohvalila se Branka.

Osnivač Radija BnM je Grad Biograd i ostale općine koje gravitiraju Biogradu. S obzirom na veliku važnost turizma, dobar dio programa prilagođen je turizmu u sezonskim mjesecima. Reporteri odlaze na teren i prate uživo sva događanja, od otočnih općina, turističkih zajednica Pašmana i Tkona do Svetog Filipa i Jakova, Pakoštana, te naravno Biograda na Moru.

---

image

Direktor Željko Domitrović

Luka Gerlanc/Cropix
---

– Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije. S obzirom na to da se ipak ne čujemo u većini županije to je dosta dobro, što znači da se na lokalnom području dosta slušamo. Oko 60 do 70 posto financiramo se iz marketinga, ovaj ostali dio je pomoć osnivača. Problematično je to u modernom dobu "outsourcinga" jer agencije uzimaju veliki udio u oglašavanju – kaže direktor.

Radio BnM vrti najbolju glazbu – izbor pop-rock hitova zbog čega se rado sluša i izvan biogradskog područja, kaže nam radijska ekipa. Osim toga, prije nekoliko dana pokrenuli su četiri specijalizirana glazbena kanala putem interneta https://radio-bnm.hr/ što je također naišlo da dobar odaziv slušatelja.

Jedna velika radijska obitelj

Planovi za budućnost su – ostati u eteru!

– Tu sam već 30 godina "privremeno", dok ne nađem neki bolji posao, ali zapravo cijelo vrijeme ne mrdam s radija. Plan je nastaviti dalje svakako, a dobro bi bilo da se radijskim eterom "zaraze" i neki mladi. Mlađima je radio često zanimljiv i atraktivan, ali im se čini da tu i nema baš puno novca, tako razmišljaju cure od oko 18 godina s kojima sam nedavno razgovarala. I onda im ja kažem "a u pravu ste".

Činjenica je da radio sluša nešto starija publika, dok su mlađi na YouTubeu i drugim platformama, gdje zapravo sami kreiraju svoje sadržaje i interese. Iako ne podilazimo nekim trenutnim glazbenim ukusima, nadopunjavanje digitalnim online formatima vrlo je važno za opstanak samog radija – kaže nam biogradska ekipa u kojoj svakako treba istaknuti Branku kao zaštitni i prepoznatljivi glas BnM-a, ali i susretljivu kolegicu zadarskim novinarima kada dolaze nekim poslom na njihovo područje.

---

image

Voditelj Martin Brkljača

Luka Gerlanc/Cropix
---

Martin, mlađi član ekipe, koji vodi emisiju "Kulturist", također je već godinama na radiju, što mu je ostvarenje životnog sna. Prati glazbu, snima reklame, sudjeluje u reportažama.

– Bio je oglas da primaju spikere-voditelje, mislim se ja bilo bi super, ali di ću se tako rano buditi? Dolazio sam oko radija, vrtio se i skoro okrenuo i otišao kući, misleći, ma nije ovo za tebe... Ipak sam došao i ostao raditi. Mislim da ovaj posao uđe pod kožu i zavoliš ga. Uvijek razmišljam možda bih mogao negdje bolje zarađivati, ali ovaj posao volim i teško bi mi se bilo odvojiti. Volim čuti taj "feedback", kad idem ulicom pa netko dobaci "baš vam je dobra glazba, dobra je bila emisija, slušamo vas..." Mislim da radio, osobito lokalni, ipak ima budućnost jer donosi lokalnu informaciju koju ne može niti jedan drugi medij tako brzo prenijeti. Ljudi to žele, a slušaju nas i preko "live streaminga" širom svijeta – ističe Martin.

Već su dugo zajedno i postali su jedna velika radijska obitelj. Biograd je jednostavno nezamisliv bez frekvencija BnM-a, a njihov signal dobrih vibracija "dobaci" se i puno dalje od lijepog Biograda. I još će dugo...

---

Kratka povijest

– Radijska postaja Biograd osnovana je početkom rujna 1991. na temelju odluke Izvršnog vijeće Skupštine općine Biograd na Moru, jer se ukazala potreba informiranja pučanstva u ratnim uvjetima. Sredstvima od donacije osigurana je nabava studijske i odašiljačke opreme. Koordinacija za ove operativno-tehničke poslove povjerena je Zoranu Maksanu i Robertu Šangulinu od Kriznog stožera i predsjednika Općine prof. Mile Maretića. Za programsko-uređivačku shemu bio je zadužen Ivo Mišulić s Radio Zadra. Bila je to eksperimentalna faza funkcioniranja u ratnim uvjetima u kojoj je sudjelovalo nekoliko voditelja i tehničara.

Ova eksperimentalna faza je trajala do proljeća 1992. godine. Općina Biograd n/m je pokrenula osnivanje trgovačkog društva CROATA d.o.o. za informacijsku djelatnost u svojem vlasništvu unutar kojeg je djelovala Radijska postaja Biograd. Dobivena je koncesija na frekvenciju od Ministarstva pomorstva i veza, nabavljena dodatna oprema, pronađen novi prostor i izvršena ekipiranost s novim ljudima. Radio je počeo s novim emitiranjem 31. srpnja 1992. godine. Za direktora je postavljen Mirko Đinđić, koji je tu dužnost obnašao do svibnja 1995., a za glavnog urednika Ivo Mišulić.

– Novinari/voditelji su bili, između ostalih, Božidar Rebić, Vesna Fantina, Danijela Petelinc, Branka Kraljev Pelicarić, tehničari Nikpalj, Mrvičić, Mikas i drugi. Radio je tada emitirao vrlo sadržajan program od 8 do 18 sati. Djelovanje Radio Biograda u ratnim uvjetima je bilo jako otežano, a i slušateljima je bilo otežano pratiti program jer je često i dugotrajno prostor bivše Općine Biograd bio bez električne energije. Prvotni prostor u kojem je radio djelovao bio je u odmaralištu Natron-Maglaj 1991., kasnije u odmaralištu Gradis, TPK, da bi konačno utočište dobio na Gradskoj tržnici. Zbog učestalih granatiranja srbočetničkih neprijateljskih snaga dolazilo je i do izmještanja repetitora s igrališta Nove zore u Sv. Filipu i Jakovu na brdo iznad mjesta Barotul na otoku Pašmanu. Tranzicija iz ratnog u lokalno informativno glasilo se dogodila 1995. kad je dobio novu kovanicu Radio BnM. Tada je novim direktorom postao Damir Jadrešić – prisjetio se Mirko Đinđić.

---

[event] => stdClass Object ( [BeforeDisplay] => [AfterDisplay] => [AfterDisplayTitle] => [BeforeDisplayContent] => [AfterDisplayContent] => [OCMBeforeDisplay] => [OCMAfterDisplay] => [OCMAfterDisplayTitle] => [OCMBeforeDisplayContent] => [OCMAfterDisplayContent] =>
Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix Luka Gerlanc/Cropix
Luka Gerlanc/Cropix

Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije – kaže direktor.

Luka Gerlanc/Cropix

Direktor Željko Domitrović

Luka Gerlanc/Cropix

Voditeljica Branka Pelicarić

Luka Gerlanc/Cropix

Voditelj Martin Brkljača

Luka Gerlanc/Cropix

Voditeljica Jelena Sučić

Luka Gerlanc/Cropix

Tonski tehničar Goran Fuzul

Luka Gerlanc/Cropix

Osnivač Radija BnM je Grad Biograd i ostale općine koje gravitiraju Biogradu. S obzirom na veliku važnost turizma, dobar dio programa prilagođen je turizmu u sezonskim mjesecima. Reporteri odlaze na teren i prate uživo sva događanja, od otočnih općina, turističkih zajednica Pašmana i Tkona do Svetog Filipa i Jakova, Pakoštana, te naravno Biograda na Moru.

[OCMUserDisplay] => [OCMCommentsCounter] => [OCMCommentsBlock] => ) [jcfields] => Array ( ) [image] => [imageWidth] => 600 [comments] => Array ( ) [absoluteURL] => https://slobodnadalmacija.hr/mozaik/panorama/biograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana-1388436 [emailLink] => /component/mailto/?tmpl=component&template=site&link=97933b927d2b68af1b56904229e25bf04d649719 [twitterURL] => http://twitter.com/intent/tweet?text=Biograd+je+nezamisliv+bez+Radija+BnM%21+Osnovan+u+te%C5%A1kim+ratnim+uvjetima%2C+danas+je+zvuk+i+ritam+nauti%C4%8Dke+perjanice+Jadrana&url=https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fbiograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana-1388436 [socialLink] => https%3A%2F%2Fslobodnadalmacija.hr%2Fmozaik%2Fpanorama%2Fbiograd-je-nezamisliv-bez-radija-bnm-osnovan-u-teskim-ratnim-uvjetima-danas-je-zvuk-i-ritam-nauticke-perjanice-jadrana-1388436 )
Array ( [1] => stdClass Object ( [id] => 2 [name] => Superscript Title [value] => PALI RADIO [type] => textarea [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 2 [alias] => SuperscriptTitle ) [3] => stdClass Object ( [id] => 61 [name] => Contains Infographic [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 4 [alias] => contains_infographic ) [4] => stdClass Object ( [id] => 62 [name] => Without ads [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 5 [alias] => Withoutads ) [5] => stdClass Object ( [id] => 63 [name] => Photo gallery [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 6 [alias] => Photo_gallery ) [6] => stdClass Object ( [id] => 64 [name] => Promo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 7 [alias] => promo ) [8] => stdClass Object ( [id] => 67 [name] => Contains video [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 9 [alias] => contains_video ) [9] => stdClass Object ( [id] => 68 [name] => Premium content [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 10 [alias] => premium_content ) [10] => stdClass Object ( [id] => 69 [name] => Exclude comments [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 11 [alias] => exclude_comments ) [11] => stdClass Object ( [id] => 70 [name] => Open link in new window [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 12 [alias] => open_link_in_new_window ) [12] => stdClass Object ( [id] => 71 [name] => Horizontal crop of the main photo [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 13 [alias] => horizontal_crop_of_the_main_photo ) [13] => stdClass Object ( [id] => 73 [name] => No-index [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 15 [alias] => no_index ) [14] => stdClass Object ( [id] => 74 [name] => No-cache [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 16 [alias] => no_cache ) [15] => stdClass Object ( [id] => 77 [name] => Don't show on the front page [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 17 [alias] => dont_show_on_the_front_page ) [16] => stdClass Object ( [id] => 78 [name] => Related on bottom [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 18 [alias] => related_on_bottom ) [17] => stdClass Object ( [id] => 79 [name] => Live button [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 19 [alias] => live_button ) [26] => stdClass Object ( [id] => 87 [name] => Instant articles [value] => ON [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 28 [alias] => instant_articles ) [27] => stdClass Object ( [id] => 91 [name] => S preporučuje [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 29 [alias] => s_preporucuje ) [28] => stdClass Object ( [id] => 92 [name] => S voli [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 30 [alias] => s_voli ) [29] => stdClass Object ( [id] => 93 [name] => Layout with three photos [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 31 [alias] => layout_with_three_photos ) [30] => stdClass Object ( [id] => 94 [name] => Gallery in the article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 32 [alias] => gallery_in_the_article ) [31] => stdClass Object ( [id] => 95 [name] => Required views [value] => 0 [type] => textfield [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 33 [alias] => required_views ) [32] => stdClass Object ( [id] => 96 [name] => FullHD image [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 34 [alias] => fullhd_image ) [33] => stdClass Object ( [id] => 97 [name] => City Select [value] => (0) [type] => select [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 35 [alias] => CitySelect ) [34] => stdClass Object ( [id] => 98 [name] => Paid Article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 36 [alias] => paid_article ) [35] => stdClass Object ( [id] => 99 [name] => SD na licu mjesta [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 37 [alias] => SD_na_licu_mjesta ) [36] => stdClass Object ( [id] => 100 [name] => Important article [value] => OFF [type] => radio [group] => 9 [published] => 1 [ordering] => 38 [alias] => Important_article ) )
StoryEditorOCM
PanoramaPALI RADIO

Biograd je nezamisliv bez Radija BnM! Osnovan u teškim ratnim uvjetima, danas je zvuk i ritam nautičke perjanice Jadrana

Piše Piše Mišel Kalajžić
13. svibnja 2024. - 23:57
Dobacimo se našim signalom do Benkovca i Pašmana, Pirovca i dijela Zadra. Odašiljač je na Pašmanu i u Pakoštanima, imamo dva odašiljača, emitiramo na frekvencijama 94 i 100,5 MHz. Slušanost nam je dosta dobra, negdje smo između 4. i 5. mjesta na razini Zadarske županije – kaže direktor.Luka Gerlanc/Cropix

Radio BnM zaštitni je znak Biograda na Moru i to već dugi niz godina, još iz vremena Domovinskog rata kad je osnovan "u nemogućim uvjetima", pa sve do današnjih dana u kojima je Biograd perjanica turizma, osobito nautičkog, ne samo na zadarskom području, već i na cijeloj jadranskoj obali.

Sadašnju ekipu čine direktor Željko Domitrović, tonski tehničar Goran Fuzul, voditeljica Branka Pelicarić, tehničar i voditelj Željko Sedić, novinarka i voditeljica Jelena Sučić, voditelj Martin Brkljača, tonski tehničar Roko Vodopija i vanjski suradnik i tehničar Marin Zorica.

Dobar odaziv slušatelja

Kako predstaviti Radio BnM? – pitamo ih.

– BnM je tvoj radio, lokalni radio koji slušateljima prenosi najosnovnije informacije koje ne mogu nigdje drugo čuti nego na BnM-u. Zanimljivo...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. svibanj 2024 01:02