StoryEditorOCM
Panoramačesto mu je pjevala

Bila je Titova omiljena pjevačica: Poslao je helikopter po mene, a Jovanka je željela moju haljinu, ali nije stala u nju

Piše MOZAIK SD
20. srpnja 2024. - 14:21

Zorica Brunclik, jedna od najtiražnijih pjevačica s prostora bivše Jugoslavije, otkrila je za Alo da je često pjevala predsjedniku Jugoslavije Josipu Brozu Titu.

Na jednom od prvih nastupa orkestar ju je upozorio da pjeva “Rumene su jabuke oguljene”, “Berem grožđe, berem tamjan” i “Odakle si ti”. Nastup je bio u mjestu pored Smedereva, Tito i njegova svita bili su udaljeni dvadesetak metara od Zorice i orkestra. U jednom trenutku Tito je krenuo put Zorice i pružio joj je ruku da se upoznaju.

- Pozdravili smo se i on mi je rekao: “Imaš neku svoju pjesmu?”, a ja sam rekla: “Da”, a on je nastavio: “Nemoj mi više pjevati, koga god dovedu od mladih pjevača koji znaju pjevati, svi mi pjevaju "Berem grožđe, berem tamjan", pjevaj mi nešto svoje. Ne sjećam se ni kako sam pjevala ni kako je bilo. Bila sam 16 puta i pjevala Titu u raznim prilikama, s raznim gostima, na primjer, bila sam kad je Elizabeta bila...

image

Zorica Brunclik

Antonio Ahel/ata Images/profimedia/Antonio Ahel/ata Images/profimedia

Zorica se sjetila i kada je Tito poslao helikopter po nju kako bi mu pjevala:

- Imali smo koncert u Puli, bila sam u garderobi kada je helikopter doletio. Ljudi iz helikoptera su došli do garderobe i rekli mi da idem s njima. Onda smo odletjeli na Brijune. Sjetim se te vožnje kad god gledam neki akcijski film. Bila je to lijepa epizoda u mom životu, sve te priče su mi ostale u najljepšem sjećanju - rekla je Zorica.

Zorica se prisjetila i anegdote o haljini koja se svidjela i Jovanki Broz, ali, kako joj je rekla, nije mogla stati u nju.

- Znala sam da ću pjevati kod njih, bila je revija na kojoj je modni dizajner sašio sve i svašta, božanstveno, a ja sam otišla kupiti haljinu baš za tu priliku. Kada sam se pojavila u toj haljini, Jovanka mi je prišla i rekla: "Ja nisam mogla stati u nju". Tada sam ja bila kao violina, sad sam kao kontrabas, piše  Alo.

Jovanka je tada rekla: "Pokazali su mi cijelu kolekciju, jako mi se svidjela".

image

Jovanka Broz 1970. godine

-/Afp
image

Jovanka i Josip Broz Tito 1977. godine

-/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
07. rujan 2024 07:57