StoryEditor

Aplikacije za vremensku prognozu koje imate u vašim mobitelima nisu previše pouzdane? Pojavila se nova, često je koriste piloti, surferi, moreplovci, ribari...

Piše PSD
30. srpnja 2021. - 18:02

Aplikacije za vremensku prognozu koje ste 'skinuli' u vaše mobitele nisu previše pouzdane?

Windy se ponešto odmiče od najčešćih primjeraka aplikacija za vremensku prognozu kojima su službene trgovine aplikacijama naprosto krcate i ponajprije će se dopasti onima koji žele sami donositi zaključke o vremenu na temelju čitavog niza dostupnih podataka, piše Bug.hr.

Na glasu je kao vrlo precizna pa ni ne čudi da je često koriste piloti, surferi, moreplovci, ribari, obožavatelji lova na oluje i istinski geekovi koji naprosto obožavaju pratiti vremenske uvjete diljem svijeta. Windy nudi zbilja velik broj podataka koji se tiču vremenskih uvjeta: od vjetra, preko temperature pa sve do pritiska, razine vlage, dubine snijega, kvalitete zraka i koječega drugog.

image
Screenshot Windy

Nudi vodeće modele za vremensku prognozu i to globalni ECMWF i GFS, zatim lokalne NEMS, AROME i ICON (za Europu) te NAM (za SAD) koje je moguće uspoređivati što će nekima sigurno biti važno, a tu su detaljne vremenske prognoze za praktično svaku lokaciju u svijetu.

Nije izostao prikaz meteograma, tu je i pristup brojnim web kamerama, pregled podatka s obližnjih vremenskih postaja, globalni satelitski prikaz za što se oslanja na NOAA, EUMETSAT i Himawari, topografske mape, brojne točke od interesa te zbilja štošta drugo.

U svakom slučaju, ovo je odlična aplikacija za vremensku prognozu s mnoštvom preciznih podataka koja će se dopasti i najzahtjevnijima. Da bi stvar bila bolja, besplatna je no za više je mogućnosti i aktualnije podatke potrebno plaćati preplatu od 165 kn godišnje.

item - id = 1116649
related id = 0 -> 1128115
related id = 1 -> 1127670
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. rujan 2021 00:49