StoryEditor
ModaSavršena pozadina

Za Zdenkinom pjesmom poludio Lagerfeld: provokativni hit 70-ih zatvorio 'Chanel' reviju u Parizu

Piše PSD
4. listopada 2017. - 17:01

Zdenka Kovačićek zaista je oduvijek bila 'ispred svog vremena'. Hrvatska glazbena diva ne samo da je jedna od začetnica elektronske glazbe kod nas, već su i njeni stihovi često znali svojom otvorenošću isprovocirati javnost do te mjere da su se mnogi i sablažnjavali nad njima. 

Rockerica u duši, Zdenki nikada nije bio problem uglazbiti provokativne fraze. 'Slušala sam uobičajene piz**rije', 'Otkrila sam ljubav i guzicu', stihovi su pjesme 'Frka', koja je prije nekoliko desetaka godina šokirala slušatelje. Pjesma je nedavno osvanula i u novome ruhu grupe Nipplepeople, a još je jedan Zdenkin hit doživio 'reizdanje'.

Pjesma 'Elektra' zaživjela je zahvaljujući austrijskim zaljubljenicima u vinile i nije trebalo mnogo da preplavi društvene mreže. Sedamdesetih, kada se pojavila, bila je teška avangarda, a i danas se savršeno uklapa na glazbenu scenu.

Otkrio ju je tako i jedan od najvećih velikana modne industrije, Karl Lagerfeld. Dizajner je za pjesmom naprosto poludio, toliko da ju je odlučio iskoristiti i prilikom zatvaranja revije u Parizu.

U veličanstvenom okruženju Grand Palaisa predstavio je tako novu kolekciju za Chanel, proljeće / ljeto 2018. godine, uz popratne zvukove pjesme naše Zdenke.

Izdvojeno

11. srpanj 2020 18:32