StoryEditor
ModaBILI SU NA 'VI'

Već se zna tko će sjesti u fotelju pokojnog Lagerfelda, neprežaljeni kreator ovako je govorio o njoj: Bez nje bih bio paraliziran... 

19. veljače 2019. - 18:36
2019

Virginie Viard, ravnateljica Chanelova kreativnog studija, preuzet će dužnost koju je dosad obavljao danas preminuli Karl Lagerfeld, te će postati nova kreativna direktorica te modne kuće, objavila je uprava Chanela. 

"Suvlasnik tvrtke Chanel, Alain Wertheimer, zadaću stvaranja povjerio je dosadašnjoj ravnateljici Chanelova kreativnog studija i najbližoj Karlovoj suradnici, koja je na toj dužnosti provela više od 30 godina. Ona će biti zadužena za nove kolekcije kroz koje će živjeti ostavština Gabrielle Chanel i Karla Lagerfelda", stoji u priopćenju tvrtke.

Karl Lagerfeld je Virginie Viard rado nazivao "svojom desnom i lijevom rukom".

"Da je izgubim, bio bih paraliziran", rekao je svojedobno. 

Upravo se ona 22. siječnja na kraju modne revije u Grand Palaisu naklonila publici i pozdravila je umjesto Lagerfelda koji je, kako su organizatori kazali, izostao s događaja jer je bio "umoran". 

U jednom od rijetkih intervjua, koji je dala 2017. časopisu Madame Figaro, Viard je ispričala kako u 3D tehnici pravi skice za svojeg mentora.

"Dugo se poznajemo i vrlo lako pretačem njegove zamisli u skice. Imamo sedam radionica, godišnje osam kolekcija, no Karl sve vodi."

Tada je također otkrila da se Karlu obraća s "Vi".

"On je jedina osoba koju tako dobro poznajem, a obraćam joj se s "Vi". I to mi se jako sviđa." - ispričala je Virginie Viard.

Izdvojeno

13. srpanj 2020 01:49